Det går skakigt för #Nintendo som behöver hitta på något kreativt för att bryta trenden och börja tjäna pengar igen. I en intervju med Nikkei avslöjar Saturo Iwata dock att företaget fortfarande har relativt djupa fickor, tack vare förre chefen Hiroshi Yamauchi som alltid ville spara pengar utifall att saker skulle gå åt skogen. Trots pengarna behöver Nintendo förändring, och Iwata säger att det finns några konkreta förslag på bordet:

– Vi ska förändra hur vi säljer produkter. Genom att samla information om konsumenterna via internet kan vi erbjuda rabatt till trogna kunder. Vi ska ge oss in i växande marknader och lansera nya produkter inom hälsa och andra områden.

Ännu mer spännande blir det när han avslöjar att de överväger uppköp av olika företag – eller sammanslagning med ett företag. #Sony? #Sega? Vi kan förstås bara spekulera. Men nog låter det som de har någonting spännande på gång.

Läs mer hos Nikkei och MCVUK.

Men då borde det väl gå bra för Nintendo nu i så fall? 03/02 Nu handlar det isf om mindre företag som Nintendo kan kontrollera. Nintendo har inget som helst behov av att sälja sig själva till högstbjudande. 03/02 Then we agree to disagree som dom säger. :) Jag tror inte Nintendos lösning på problemet är att skruva upp prestanda och pris, det finns andra vägar att tjäna pengar. Jag tror absolut det finns en marknad för en billigare casual gaming konsol, gärna med... 03/02 Precis min mening. De fördelar nintendo har just nu är det låga priset (jämfört med de andra) samt alla klassiska spel som bara kommer på Nintendo. Skulle dom ha lika bra eller högre prestanda som de andra konsolerna så skulle dom troligen få med sig... 03/02 Det är ju det som är problemet som gör att Nintendo INTE säljer konsoler. Nu måste ju konsumenterna välja. Jag kan inte spela BF4, Fifa eller NHL på Wii U och därför köper jag den inte. Skulle dom släppt en kraftfullare konsol så skulle jag kunnat spela... 03/02 Jag tror inte Nintendo är så intresserade att slåss mot dom andra i ren prestanda. Då blir dom ju likadana och har inget unikt som skiljer dom från mängden. Det är inte marknadsmässigt ett bra drag att gå in som ett tredje alternativ på en marknad som... 03/02 Han äger 6.4 % av företaget. Men vad har det med Microsofts likvida medel att göra? Nu har förvisso MS väldigt mycket pengar, över 70 miljarder dollar, men det har ju inget med Bill Gates att göra. Hans pengar ligger ju i stiftelsen. 03/02 Haha.. Du skulle ha sänkt Nintendo på ett halvår... 03/02 Enkelt. Sluta satsa på undermålig hårdvara och gimmick-kontrollers. 1) Utveckla en handkontroll för PC. 2) Släpp era spel till PC. (Steam / GOG) 3) ? 4) Profit! 03/02 Jag skulle önska att de gick ihop med ett företag som är villig att konkurrera mot MS och Sony med hårdvaran så att man gör ett nintendo som för en gångs skull inte är sämst generationen utan kanske t.o.m. bäst. Tänk er då ett Nintendo som fortfarande... 03/02
Skicka en rättelse