Knappa halvåret efter premiären står det klart att #Grand Theft Auto V inte bara är det spel som såldes i flest exemplar förra året – det är ett av historiens största spel. #Take Two berättar i en färsk kvartalsrapport att GTA V sedan premiären i september förra året sålts i över 32,5 miljoner exemplar.

Det placerar Trevor, Michael och Franklin på samma nivå som #Super Mario, #Mario Kart, #Tetris och #Minecraft. De tre herrarna bidrar också till att fylla utgivarens bankkonto med nya, friska pengar – om vi räknar att varje exemplar av GTA V säljs för 500 kronor blir omsättningen 16 miljarder kronor. Vi antar att utvecklings- och marknadsföringskostnaden på uppskattningsvis 1,8 miljarder kronor blir lite lättare att leva med.

#Wii Sports toppar med 81,9 miljoner sålda exemplar Wikipedias sammanställning över tidernas mest sålda spel. Men då ska man komma ihåg att spelet såldes tillsammans med Wii-konsolen. Super Mario Bros. har en liknande historia till NES, och det har gått åt i 40 miljoner ex. Marcus "Notch" Perssons indielavin Minecraft ligger trea på listan, och är med sina 36 miljoner sålda exemplar etta av de spel som inte bundlas med en spelplattform.

GTA V ligger för närvarande sexa på listan, men räkna med att det kliver uppåt – det har "bara" funnits till salu i några månader, och "bara" till PS3 och Xbox 360. Ytterligare några miljoner spel lär säljas om (och med "om" menar vi "när") det släpps till Windows, PS4 och Xbox One.