Take Two har dragit in tiotals miljarder kronor på Rockstars senaste kriminaldrama.

Knappa halvåret efter premiären står det klart att #Grand Theft Auto V inte bara är det spel som såldes i flest exemplar förra året – det är ett av historiens största spel. #Take Two berättar i en färsk kvartalsrapport att GTA V sedan premiären i september förra året sålts i över 32,5 miljoner exemplar.

Det placerar Trevor, Michael och Franklin på samma nivå som #Super Mario, #Mario Kart, #Tetris och #Minecraft. De tre herrarna bidrar också till att fylla utgivarens bankkonto med nya, friska pengar – om vi räknar att varje exemplar av GTA V säljs för 500 kronor blir omsättningen 16 miljarder kronor. Vi antar att utvecklings- och marknadsföringskostnaden på uppskattningsvis 1,8 miljarder kronor blir lite lättare att leva med.

#Wii Sports toppar med 81,9 miljoner sålda exemplar Wikipedias sammanställning över tidernas mest sålda spel. Men då ska man komma ihåg att spelet såldes tillsammans med Wii-konsolen. Super Mario Bros. har en liknande historia till NES, och det har gått åt i 40 miljoner ex. Marcus "Notch" Perssons indielavin Minecraft ligger trea på listan, och är med sina 36 miljoner sålda exemplar etta av de spel som inte bundlas med en spelplattform.

GTA V ligger för närvarande sexa på listan, men räkna med att det kliver uppåt – det har "bara" funnits till salu i några månader, och "bara" till PS3 och Xbox 360. Ytterligare några miljoner spel lär säljas om (och med "om" menar vi "när") det släpps till Windows, PS4 och Xbox One.

Skicka en rättelse