Överlevnadsliret omplåstrat, en mängd nya funktioner sjösatta under dagen.

Under förmiddagen har #Dayz uppdaterats med en rad nyheter och buggfixar. Utvecklarna förkunnar att man lyckats förbättra serverprestandan markant, vilket ger högre antal bilder per sekund och öppnar för att skicka in fler zombier och prylar.

En lång rad ändringar ingår i changeloggen, bland annat att soldatzombier gjorts kraftfullare och att avsågade hagelgevär äntligen går att ladda. Dessutom kan prylarna nu slitas och gå sönder, vilket gör att statusinformationen för varje pryl ("pristine", "badly damaged" m.fl.) faktiskt betyder något. Och trasiga saker går inte att använda.

Dayz är den fristående varianten av #Arma 2-modden med samma namn. Den befinner sig i alpha-stadiet och är därmed långtifrån en buggfri produkt, och patchas ganska ofta. Spelet kan köpas som early access via Steam för ungefär 200 kronor.

FZ:s Mats Nylund ägnade nyligen en hel vecka åt att försöka överleva i Chernarus, och han dokumenterade hur det gick i en dagbok med dagliga reportage. Länkar till den hittar du nedan.

Tycker inte zombie pathfinding ær så stort problem just nu, det ær ju inte så många zombies, som jag har førstått det så ær det implementering av fler items, putsning, och optimering av motorn som står på agendan. Path-finding lær ju komma nær det komme... 06/02 Antar att du är rätt ny som spelare om det tar en timme att hitta M4, tar på sin höjd 15-20min beroende på vart man spawnar... 06/02 Antar att du är rätt ny som spelare om det tar en timme att hitta brandyxa, tar på sin höjd 15-20min beroende på vart man spawnar, självfallet längre tid om det är mycket folk på servern. Däremot att hitta en m4a1 tar en jäkla tid, framför allt nu efter... 05/02 jo, men när man väl lärt sig så blir det ju, 'hör zombie, gå ut ur byggnaden, gå till lite mer öppen yta, se zombie, döda zombie, fortsätta att loota' :P 05/02 jag springer ifrån en zombie på 1-3 minuter. Spring igenom några byggnader så är det oftast lugnt imho. Hitta en Fireaxe (tar 1 timme eller så) så är det 1-hit kill på alla zombies ändå :) 05/02 Du får inte snurra runt så mycket! 05/02 Slitage på kompassen??? 05/02 Då får du ju springa i ett decennium, vet inte hur länge jag rusade från en zombie. Det var i alla fall inte en kort stund ens. Ja självklart är det lättare, men det handlar om prioriteringar. Vad är viktigare? Lägga ner massvis med tid att bli av med... 05/02 Indeed, samt även att dom inte ser en på nästan 1 kilometers avstånd. Dom har väl för bra syn måste bara påpeka. 05/02 fast Zombies är dock väldigt lätta att döda, om man möter dem 1 å 1 så kan man döda dem lätt utan att ta skada, med bara dina händer. 2 eller fler så blir det problematiskt, men det går ganska lätt om man är erfaren, annars så är det lätt att bara sprin... 05/02
Skicka en rättelse