Under förmiddagen har #Dayz uppdaterats med en rad nyheter och buggfixar. Utvecklarna förkunnar att man lyckats förbättra serverprestandan markant, vilket ger högre antal bilder per sekund och öppnar för att skicka in fler zombier och prylar.

En lång rad ändringar ingår i changeloggen, bland annat att soldatzombier gjorts kraftfullare och att avsågade hagelgevär äntligen går att ladda. Dessutom kan prylarna nu slitas och gå sönder, vilket gör att statusinformationen för varje pryl ("pristine", "badly damaged" m.fl.) faktiskt betyder något. Och trasiga saker går inte att använda.

Dayz är den fristående varianten av #Arma 2-modden med samma namn. Den befinner sig i alpha-stadiet och är därmed långtifrån en buggfri produkt, och patchas ganska ofta. Spelet kan köpas som early access via Steam för ungefär 200 kronor.

FZ:s Mats Nylund ägnade nyligen en hel vecka åt att försöka överleva i Chernarus, och han dokumenterade hur det gick i en dagbok med dagliga reportage. Länkar till den hittar du nedan.