#Bullfrogs gamla strategiklassiker #Dungeon Keeper släpptes nyligen som free2play-spel till mobiltelefoner. Men mottagandet för #EA:s #nytolkning blev kylslaget, med massiv kritik för att det försöker plocka spelarna på pengar. Kritikerbetyget på Metacritic ligger på svala 46 av 100 och användarbetyget på samma sajt är svinkalla 0,3 av 10.

Ändå har spelet högt användarbetyg i Android-butiken Google Play – av dryg 87 000 röstande ligger snittet på 4,4 av 5 stjärnor. Nej, det beror inte på att Android-spelarna är mindre kritiska eller att den versionen är märkbart bättre, utan att EA krånglat till det om du vill sätta något annat än högsta betyg.

När du spelat Android-versionen av Dungeon Keeper ett tag får du möjlighet att sätta betyg, men du ställs inför valet att antingen ge det maximala 5 stjärnor eller 1-4. Väljer du fullbetyget skickas du som vanligt till Google Play där du sätter ditt betyg. Men väljer du 1-4-alternativet får du frågan vad som krävs för att göra Dungeon Keeper till ett 5-stjärnespel, med alternativen "Email us" och "Not now". Så, för att ge det ett lägre betyg än högsta möjliga måste du svara att du är beredd att ge det högsta betyg – sen kan du sätta det betyg du vill.

Det är svårt att se detta som något annat än ett sätt att göra det så krångligt att sätta allt utom fullbetyg att de som vill göra så låter bli. Fast EA Mobile har en annan förklaring. Till Eurogamer lämnar de nedanstående förklaring.

Vi söker alltid nya sätt att få feedback från spelarna så att vi kan fortsätta att förbättra våra spel. "Betygsätt den här appen"-funktionen i Google Play-versionen av Dungeon Keeper har designats för att hjälpa oss samla in värdefull feedback från spelare som inte tycker att spelet förtjänar toppbetyg. Vi ville göra det enklare för fler spelare att skicka feedback till oss direkt från spelet om de hade en mindre bra upplevelse. Spelare kan alltid lämna vilket betyg de vill genom Google Play Store.

FZ recenserar Dungeon Keeper i Veckans mobilsvep klockan 10 i morgon förmiddag. Vi kan spoila att det inte blir några 5/5...