Högsta betyg sätts snabbt och enkelt, men alla lägre betyg är betydligt krångligare att ge.

#Bullfrogs gamla strategiklassiker #Dungeon Keeper släpptes nyligen som free2play-spel till mobiltelefoner. Men mottagandet för #EA:s #nytolkning blev kylslaget, med massiv kritik för att det försöker plocka spelarna på pengar. Kritikerbetyget på Metacritic ligger på svala 46 av 100 och användarbetyget på samma sajt är svinkalla 0,3 av 10.

Ändå har spelet högt användarbetyg i Android-butiken Google Play – av dryg 87 000 röstande ligger snittet på 4,4 av 5 stjärnor. Nej, det beror inte på att Android-spelarna är mindre kritiska eller att den versionen är märkbart bättre, utan att EA krånglat till det om du vill sätta något annat än högsta betyg.

När du spelat Android-versionen av Dungeon Keeper ett tag får du möjlighet att sätta betyg, men du ställs inför valet att antingen ge det maximala 5 stjärnor eller 1-4. Väljer du fullbetyget skickas du som vanligt till Google Play där du sätter ditt betyg. Men väljer du 1-4-alternativet får du frågan vad som krävs för att göra Dungeon Keeper till ett 5-stjärnespel, med alternativen "Email us" och "Not now". Så, för att ge det ett lägre betyg än högsta möjliga måste du svara att du är beredd att ge det högsta betyg – sen kan du sätta det betyg du vill.

Det är svårt att se detta som något annat än ett sätt att göra det så krångligt att sätta allt utom fullbetyg att de som vill göra så låter bli. Fast EA Mobile har en annan förklaring. Till Eurogamer lämnar de nedanstående förklaring.

Vi söker alltid nya sätt att få feedback från spelarna så att vi kan fortsätta att förbättra våra spel. "Betygsätt den här appen"-funktionen i Google Play-versionen av Dungeon Keeper har designats för att hjälpa oss samla in värdefull feedback från spelare som inte tycker att spelet förtjänar toppbetyg. Vi ville göra det enklare för fler spelare att skicka feedback till oss direkt från spelet om de hade en mindre bra upplevelse. Spelare kan alltid lämna vilket betyg de vill genom Google Play Store.

FZ recenserar Dungeon Keeper i Veckans mobilsvep klockan 10 i morgon förmiddag. Vi kan spoila att det inte blir några 5/5...

Försöker du trolla eller? Det är inte mycket till spel efter någon timmes (egentlig) speltid. Du hinner göra 2 klick, sen har du alternativet mellan att sätta dig ner och vänta i några timmar eller betala. Och oj vad du får betala ifall du är dum nog... 08/02 EA lär sig aldrig och det är på god väg att "vinna" för tredje året på raken. 08/02 Hoppas EA ger dig nog betalt för att skriva här, måste vara hård konkurans bland Shills idag då EA och alla andra är på varenda forum och skriver skit. 08/02 So jag alltid har sagt, varför fortsätter ni stödja ett sådant här bluff företag? Vänta bara till de har blivit varma i kläderna på Xboner och PS4, då skall ni få se på bedrägeri på höög nivå. Och ni andra kommer bara svara, jaaaa snälla Fkk me in the... 08/02 http://www.eurogamer.net/articles/2014-02-08-console-developers-need-to-look-at-dungeon-keeper-and-learn 08/02 Folk måste förstå att det är dem som har makten, sluta köp = sluta stödja. 08/02 Har ni som lämnar kommentarer ens spelat spelet? Har ni spelat dom tidigare spelen? Man BEHÖVER inte pröjsa i spelet, det är precis som Plants vs Zombies 2. Spelet har sin gamla charm kvar och spelet är bra punkt! Ja just det, ni som inte spelat spelet... 08/02 Det är ett helvete rent ut sagt med dessa så kallade "spel" som går ut på att man ska bygga upp någonting och där varje moment har ett tidslås på sig. Självklart lönar det sig för spelbolagen att sälja genvägar till folk... Vi älskar ju att gena, ta sig... 08/02 Jag har tidigare tyckt att all anti-EA hets har varit aningen överdriven - jag gillar dom inte men dom är ju ett företag, liknande hollywood film. Det ska sälja - punkt. Men efter att kört Dungeon keeper - nae dom är bara fullständigt korrupta jubelidio... 07/02 Underbart :) EA vad gör ni? "skakar sorgset på huvudet" 07/02
Skicka en rättelse