Igår rapporterade vi att alla som vill kan vara med och skapa en långfilm om #Minecraft. Bakom Kickstarter-projektet står Youtube-personligheten Brandon Laatsch. Men nu har projektet ställts in och Minecraft-mannen Markus "Notch" Persson skriver följande på Twitter:

Laatsch hade alltså inte bett om lov att använda varumärket när han började samla in de 600 000 dollar som behövdes för att finansiera projektet. Nu återstår att se om #Mojang går in och finansierar filmen, om de lyckas nå någon form av överenskommelse eller om projektet helt enkelt dör för alltid.

https://www.kickstarter.com/projects/878782324/birth-of-man-a-minecraft-feature-film/widget/video.html

Pengarna dras bara om ett projekt har mött sitt utsatta mål och att sista dagen för projektet har passerats. Om detta inte uppfylls så händer inget (dvs. inga pengar dras från någons VISA/PayPal/Whatever) 10/02 Jag hatar allt som har med Minecraft att göra ^^ 10/02 Finns det inte tillräckligt med Minecraft-filmer redan på YouTube? Man kan ju inte hinna med o se en bråkdel av dem ens. 09/02 inte förvänad inte ens notch går med på göra saker om man inte frågar först 09/02 haha, filmen såg inte speciellt lovande ut. bara massa effekter men inte något som ens pekade mot vad för story det hade varit. tycker nog allt att man inte behöver göra filmer om precis allt. 09/02 Nej, man får inga pengar förrän kickstartern är färdig. Men de ämnade ju att lyckas och då utan att ens fråga om lov först. Tänk om de hade lyckats och fått sina pengar innan Mojang märkte något. Det är dock principen som är det viktiga. Läste lite vad... 09/02 Han drog ju in lite semesterpengar på kickstartern iaf.. 09/02 Fast man tar ju inte emot pengarna förrän kampanjen har löpt ut sin tid och om målet uppfylldes. Frågan man bör ställa sig är väl snarare hur folk kan lova bort sina pengar utan att ta reda på huruvida producenten har rättigheterna som krävs. 09/02 Jag tycker poängen i detta scenario är dock att han inte försöker göra en film som "påminner om Minecraft". Filmen har inte bara Minecraft i sin titel, men använder bitar som ser ut som direkt från spelet. Det är fräckt att göra och sen be om pengar för... 09/02 Som sagt så skrev jag att det var länge sen jag läste detta, och det betyder att jag kan ha fått det hela om bakfoten med, men det är rätt svinigt att säga att notch snott idén från från han som gjorde infiniminer. Fast gnäll arslen ska det ju också fin... 09/02
Skicka en rättelse