"Va? Det här är löjligt. Jag vill bara göra en fängelsehåla.", säger mannen bakom original-Dungeon Keeper om nyversionen.

1997 års #Dungeon Keeper har hamnat i strålkastarljuset efter att #EA gjort en fee2pay... förlåt, free2play-tolkning av #Bullfrog-klassikern. Nyversionen har fått massiv kritik från såväl spelare som recensenter, mestadels för höga priser om du tänkt köpa dig förbi de flera timmar långa vänteperioder som väntar gratisspelaren.

Och nu ansluter sig Peter Molyneux till kritiken. Den vanligtvis mycket positiva Dungeon Keeper-skaparen säger till BBC att tidsfördröjningarna är "löjliga" och att balansen blivit fel.

– Jag kom på mig själv med att vända mig om och säga 'Va? Det här är löjligt. Jag vill bara göra en fängelsehåla. Jag vill inte ställa alarmklockan i sex dagar för att komma tillbaka och hugga ett block'.

Han tror att mycket av kritiken kommer från fans som blivit besvikna när de förväntat sig en nyversion men istället fick en betydligt pengahungrigare variant.

– Jag tycker inte att de fått till det riktigt, balansen mellan att behålla igenkänningsfaktorn för de gamla fansen och fräscht och begripligt nog för den mycket större gruppen mobilspelare.

FZ recenserade #mobil-Dungeon Keeper i helgens mobilsvep, och omdömet blev kanske inte det hjärtligaste:

Enda alternativet om man vill fortsätta spelandet är att vänta minst fyra timmar tills undersåtarna har byggt färdigt, eller plocka fram plånboken. Om du värdesätter din tid och pengarna du har på kontot är det här definitivt inte ett spel att försöka sig på.

Förutom spelare och kritiker har också EA själva bidragit till att smutsa spelets namn. Man har krånglat till betygssättningen i Google Play och Itunes-butikerna så att högsta betyg är snabbt och lätt att sätta, medan lägre betyg inte följer gängse mall – du uppmanas att skriva till EA och berätta vilka ändringar som skulle göra spelet till en fullpoängare. Vilket kan ha bidragit till det höga betyget i Google-butiken (4,2 av 5 stjärnor) samtidigt som spelet pulvriserats bland Metacritic-användare (0,3 av 10).

Betalar gärna för Projekt REDs spel och har gjort det sen de började göra spel, men betalar inte något som kommer ifrån EA om jag absolut inte måste. De jäkla giriga grisarna är bara äckliga vad de gör mot spel och hur mycket de suger ut allt från spele... 11/02 Men om du gillar deras spel så kan du ju iallafall betala för dom? Du kan ju inte gärna grina över att dom "förstör alla spel", och sen gå och ladda ner dom för att du tycker dom är så roliga att spela iallafall? Edit: Eller klart du kan, men då kommer... 11/02 Helt okej! 11/02 Om EA gör ett spel som känns intressant så är det klart jag köper det, om EA gör ett spel som inte intresserar mig så låter jag bli att köpa det. Det du säger är att det är OK att stjäla ett spel du vill ha bara för att det är EA som ligger bakom det.... 11/02 Vill du stödja EA be my guest. Kolla t.e.x på CD Projekt RED där har du ett bolag som vet hur man fan behandlar sina fans, skulle fan köpa vad som helst från dem för att stödja deras tanke sätt. 11/02 Som vanligt har piraterna den sämsta ursäkten. 11/02 Kanske kan vara kul, men vi snackar ju om mobilspel här, inte PC spel egentligen. Helt klart ser det bättre ut än DK, men det är ju inte så konstigt då heller :) 11/02 https://www.youtube.com/embed/befg8fqtefI Supporta War For The Overworld istället, det tycks ha potential 11/02 Nu är råttet mågat! Amen Salo... FTFY 11/02 Men Ea har ju battlefield serien vilken alla i sverige köper, jag lät dock bli denna gång efter att jag inte gillat bf3. 10/02
Skicka en rättelse