Den smått bisarra uppståndelsen kring Android- och Ios-spelet #Flappy Bird ledde i helgen till att utvecklaren drog tillbaka sin dundersuccé, och därmed tackade nej till reklamintäkter på sisådär 50 000 dollar om dagen. Ingen förstod riktigt varför, och frågan är om någon blir klokare nu när utvecklaren Dong Nguyen i sin första intervju efter tillbakadragandet förklarar att spelet var "för beroendeframkallande". Beslutet står dock fast och Flappy Bird är dött, för alltid.

I intervjun med Forbes förklarar Nguyen att Flappy Bird inte blev vad han avsett.

Flappy Bird var designat för att spelas ett par minuter när du är avslappnad. Men det visade sig vara en beroendeframkallande produkt. Jag tycker att det har blivit ett problem. För att lösa problemet är det bäst att ta bort Flappy Bird. Det är borta för alltid.

Ett tungt besked för dig som inte hann haka på hypen. Och dyrt: telefoner med Flappy Bird installerat betingar vansinniga priser på sina håll. Ett skräckexempel återfinns på Blocket, där en närig organism från Finspång vill ha 450 000 kronor för en Galaxy S4 med spelet installerat. Visserligen är telefonen repfri och har både kvitto och garanti kvar, men ändå.

En FZ-medlem vill köpa version 1.0 av Flappy Bird så pass mycket att han är beredd att punga ut 12 000 - 16 000 kronor. Ett bra tillfälle att bli av med din gamla smartphone, får man väl säga. Fast inte om hypen stegras ytterligare, förstås.