Överlevnadsspelet #Rust har sålt över en miljon exemplar. En glad framgång som förstås också lockar till sig många lirare som inte ens kan stava till "rent spel". Dessa kommer dock få smaka på det nya antifusksystemet CheatPunch. Det infördes under förra veckan och hittills har 4621 personer fått smaka banhammare.

– Om du blir utsparkad från de officiella servrarna med meddelandet att du har blivit bannad, så har du åkt fast. Du är en stygg pojke. Vi vet vad du har gjort. Vi kommer inte lyfta din ban, meddelar upphovsmannen Garry Newman (som även gjort #Garry's Mod) via den officiella hemsidan.

Det finns planer på att upprätta en hemsida där fuskarna själva kan se bevisen för att de åkt fast med de fuskande fingrarna i kakburken. Rust finns som early access-spel på Steam. Läs vår förhandstitt för att lära dig mer.

Så talar en fuskare i mina ögon! Nej jag tycker personligen inte om fusk överhuvudtaget. Spelen ska vara en utmaning och däri ligger det roliga med dem. Fusk tar bort allt det där... 13/02 Fast det står i de flesta onlinespels användaravtal att man kommer bli permabannad utan varning om man blir upptäckt när man fuskar. Så du menar att om jag tröttnat på ett spel jag köpt på Steam borde jag kunna installera ett fuskprogram, åka fast och... 13/02 Visst, folk som trollar runt i spel som inte ens är på riktigt bör verkligen förlora hundratals eller till och med tusentals kronor på det. Allvarligt? Visst, jag avskyr fuskare, och tycker att dom ska hållas borta från servrarna. Men däremot tycker jag... 12/02 Jag kan tänka mig att fuska på ett singleplayer spel EFTER att jag klarat det, mest bara för att tramsa runt lite. Men att fuska för att ta sig vidare för att man är för dålig, eller att fuska för att få ett taskigt övertag i multiplayer är bara löjligt... 12/02 Hatar fuskare men hatar jäkla hackare mer. Hade warZ spela lite i början sen inget mer på ett tag. Så för typ 3 veckor sen skulle jag testa det igen så var jag perma bannad pga fusk. Någon har alltså hackat möget och haft sig. Som tur var det ett skitsp... 12/02 [quote=Pain] Håller helt med. Känslan av att "vinna" måste ju gå helt förlorad. Du är inte duktig som vinner med fusk... Du är en än complete retard om du lyckas förlora med fusk 12/02 En gång fuskare alltid fuskare 12/02 Håller med, jag är precis likadan. Aldrig fusk online, och aldrig att jag förstör en SP upplevelse med fusk, det kommer efter man njutit av verket i dess tänkta form. Ex som i GTA när man går berserk och maximerar med fusk för totalt mayhem. Fruktansvär... 12/02 Att fuska online är ju så poänglöst tycker jag. Man erkänner att man inte är bra och att man istället låter datorn vinna, och egentligen behöver man inte spela alls för att om du låter ett fusk vinna över en motståndare, så är det inte du som vinner. 12/02 man fuskar genom speedhack eller liknande. sedan borde dem ta bort att admins kan på vissa servrar få saker genom fusk som bara dem kan få/skapa. man kanske kan raida deras hus för att få det men de brukar ha fuskat så inte värt försöket 12/02
Skicka en rättelse