12 768. Så många personer är det som just nu sitter på Twitch och tittar när andra spelar det digitala samlarkortspelet #Hearthstone: Heroes of Warcraft. Det är lika många som tittar på #DayZ, #Counter-Strike: Global Offensive och #Titanfall sammanlagt. En beundransvärd prestation för ett opretentiöst litet spel, och något #Blizzard förstås vill spinna vidare på. I en intervju avslöjar Blizzards e-sportchef Kim Phan att ett spectator-läge kommer till spelet strax efter den officiella lanseringen:

– Vi har en lista med saker vi verkligen vill få in i spelet ur ett e-sportsperspektiv. Vi försöker lista ut vad folk vill ha, och högt upp på listan just nu är ett spectator-läget.

Hearthstone befinner sig i öppen beta. Det är bara att logga in och tanka hem klienten via battle.net för att börja spela. Vill man lära sig mer om spelet har vi ett gäng artiklar här på FZ – spana in länkarna nedanför.

Ok, har iofs bara sett streams och spelat själv. Har missat alla turneringar, visste inte att de hade speciella tidsregler för dem. Då kan det vara knepigt att göra ett spectator-läge som gör det intressant för tittarna. Skulle aldrig tänka mig att glo... 18/02 Nja, i turneringar så använder dom ju duel systemet och där har man hur mycket tid som helst på sig. Haha minns till och med någon turnerning där en snubbe gick afk mitt i spelet och inte kom tillbaka. :D 17/02 Antagligen fördröjning. Det är den enklaste formen, speciellt i detta fall där det inte finns en paus funktion för tillfället och du har endast ~1½min att göra utföra dina handlingar på din tur. 17/02 OJ poured candles lit, with this chant i summon kripp! 17/02 Go Kripp, han är så grym. Sitta i live sändning i skitig Tshirt och skägget sprutar åt alla håll och han brevid har sjukaste kostymen jag sett och han bryr sig inte haha. 17/02 Hur undviker man fusk då? Antar att man skickar ut med fördröjning eller något så att man inte kan se motståndarens kort? 17/02 Kommer de implementera flerspelarläge? 1v1 blir lite trist imho, speciellt då spelet i sig själv är ganska tråkigt och inte alls lika flexibelt som t.ex. Magic the Gathering eller Infinity Wars, så för min del kanske Hearthstone skulle bli lite roligare... 17/02 Det var 12 768 personer som tittade "just nu" Kripp och Trump brukar ju streama ganska sent sett från vår tid, antagligen därför det är en lägre siffra. 17/02 12 768 personer totalt på Hearthstone? Låter väldigt lite. Finns flera streamers som ofta har över 16 000 tittare själva. När Kipp streamade sist jag tittade hade han över 24 000. Reynad brukar hålla sig kring 10 000 - 20 000 också. Oavsett ska det bli... 17/02 Release datum för olika företag: Valve: "Soon" Blizzard: "When it's done" Ubisoft: "On day X....ok X2.....X3 for sure" EA: "On day X.. We don't care if it works but that date" 17/02
Skicka en rättelse