Utvecklarna #Gearbox må ha ha stora besvikelser som #Aliens: Colonial Marines och #Duke Nukem Forever på sitt samvete. Men de är också ansvariga för den otroligt populära och uppskattade spelserien #Borderlands. I en intervju med Polygon avslöjar vd Randy Pitchford att #Borderlands 3 dessvärre inte är under utveckling:

– Jag kommer inte fjanta runt som #Valve gör med #Half-Life 3. Vi vill göra spelet och vi vet att det borde existera, men vi vet inte i vilken form än. Men vi gör saker med Borderlands som vi kommer utannonsera snart. Bra saker som jag tror att fans av varumärket kommer uppskatta.

Det rör sig alltså om något nytt, inte #Tales of the Borderlands som utvecklas av #Telltale Games. Ett spel som för övrigt byggs i samarbete mellan de båda utvecklarna.

Pitchford berättar även en del om de hd-versioner av Homeworld-spelen som de jobbar med, samt ett eventuellt nytt tillskott till #Brothers in Arms-serien. Han är väldigt vag angående det sistnämnda, men antyder att de jobbat med olika koncept under hemliga former. Än är de dock inte redo att utannonsera något officiellt.

Läs hela intervjun för detaljerad information om de olika spelen Gearbox utvecklar just nu.