Vi börjar vänja oss vid de här nyheterna nu. #Call of Duty: Ghosts, #Dead Rising 3 och nu senast #Metal Gear Solid V: Ground Zeroes är alla spel som inte orkar upp i 1080p till Xbox One. Snart smyger den nya #Thief-spelet ut på marknaden och det är samma visa där – 900p är upplösningen som gäller för det ljusskygga äventyret.

– Du behöver riktigt bra syn för att se någon skillnad, berättar game director Nicolas Cantin för Eurogamer och försäkrar samtidigt att Xbox One-versionen är precis lika bra som den till Playstation 4, som rullar på i 1080p.

Att tekniken i Xbox One är något svagare än den i Playstation 4 vet vi, och många verkar överens om att det främst är det stadiga DDR5-minnet som är till Sonys fördel. Frågan är om Xbox One-spelen hinner ifatt när utvecklarna bekantar sig mer med tekniken, eller om de lägre upplösningarna även är framtidens melodi för formatet.

Underliga är att ghosting bara dyker upp om man kollar DVD kopplad med scart genom adapter (följer med scart adapter till TVn). Kör jag genom HDMI har jag inga problem. Men nu har jag inte någon DVD kopplad genom scart så har inte det problemet. Till... 20/02 Iofs du har rätt där , tar man en supertv o jämför med en billig TN , jag föredrar iallafall bättre responstid mot färger då man är tvungen att välja. Får man inte grymt med ghosting på en plasma? Nu vet jag iaf att min skärm tillhör de bättre gällande... 20/02 Rejält mycket sämre än en bra tv som tex Panasonic lite dyrare neo-plasma. Tn och va panelerna kan inte ens visa 24 bitars färger utan dithering. Färgerna är också så bleka. Responstiderna på tv är riktigt dåligt. 20/02 Men inte sämre än en TV , som dessutom har responstider som en pensionär ;-) 20/02 fruktansvärt oft är det den där för 19 000, jag funderade när jag såg reklamen...va faan hur kan den kosta så mycket... 20/02 Faan vad jag älskar dej <3 20/02 Ärligt talat varför gnälla på varandra?! Pc har tveklöst bättre prestanda och de är inga problem att sitta i soffan med handkontroll och spela genom sin tv. Meeen, för oss som inte sitter och häckar framför ett spel dygnet runt och som har familjemedlem... 20/02 Hur kan Xbox One-versionen vara precis lika bra som den till Playstation 4 när det är svart på vitt att PS4 rullar i 1080p och Xbone kör i 900p? Då är den ju bevisligen inte lika bra. 20/02 ...För i helvete...Fuck off!!! :) 20/02 många nötter inbillar sig att om maskinerna inte funnits så hade deras spel varit bättre, eller att annars exklusiva spel kommit på "deras plattform" istället. båda antagandena är uppenbart felaktiga. 20/02
Skicka en rättelse