#Sega har förlorat rättigheterna för #Shenmue i USA, då de inte gjort något vettigt med varumärket på mycket länge. Det är i alla fall vad man kan läsa om man glider över till Unites States Patent and Trademark Office. Man behöver antingen bevisa att man använder varumärket man skyddar, eller ha en väldigt god anledning till varför man inte gör det – något Sega tydligen har misslyckats med.

Shenmue-sagan fick ett abrupt slut i form av en cliffhanger, och de mest trogna fansen har väntat på en tredje del sedan 2001. Rykten om en kommande återuppståndelse har cirkulerat under åren, men har aldrig resulterat i något konkret. Om rättighetsförlusten inte handlar om slarv eller ett missförstånd kanske det kan vara ett tecken på att Sega inte alls har några planer på att fortsätta de rekorddyra äventyren.

F**k no!!, ge sega rätt till de!! Bästa spelen Nånsin!! 20/02 Jag hoppas på att Sega skulle gå mer och mer samman med nintendo som ev skulle mynna ut i Shenmue 3 till WiiU. :D Som sagt är det nog svårt veta hur det ska ta nästa steg i serien, men ett gött Shenmue 3 med bra story och med gamepad:en till wiiu skulle... 20/02 Själv har jag väntat på en uppföljare till XIII sedan 2004. Ytterligare ett spel med en cliffhanger vi nog aldrig får se upplösningen till... 20/02 Nintendo kan ju köpa rättigheterna och göra något vettigt med deras nästa generations game and watch, WEENER, Zelda, Metroid lär aldrig dyka upp ändå, och om inte maskinen skall dö innan nästa år får man nog puffa för något bättre än mario 19/02 Det är pga Shenmue och System Shock som jag hatar när utvecklare avslutar spelen med cliffhangers :/ 19/02 Jag gillade Shenmue på dreamcasten, det var väldigt före sin tid. Nu krävs det mycket innan jag tror på någon uppföljare, det krävs en riktigt bra story i sådana fall. 19/02 Finns det någon emulator som gör att man kan lira Shenmue 1 & 2 på pc? 19/02 Vissa grejjer ska man bara låta vara imo, som Deus Ex eller Dungeon Keeper hade jag gärna sluppit dom nya versionerna av. 19/02 Sega borde gå samman med antingen Nintendo eller Sony och göra en 3:a till antingen PS4 eller Nintendos kommande konsol. Finns inte en chans att dom på egen hand kommer kunna utveckla en uppföljare om budgeten ska vara på samma nivå som 1:an och 2:an. 19/02 Frågan är lite vad man kan hitta på med Shenmue idag. Problemet som jag ser det är formatet – Shenmue var trots lågt tempo ett riktigt storslaget och påkostat äventyr. För att göra det rättvisa krävs en rejäl budget och det som vi ibland kallar för AAA-... 19/02
Skicka en rättelse