I veckan berättade vi om Twitch Plays Pokémon, där tittarna själva styr spelet med hjälp av chatten på streamens sida. Inte nog med att kaoset uppenbarade sig framför besökarna, nu har det även fått Twitch-servrarna att gå på knäna.

The unique nature and huge chat participation in the TwitchPlaysPokemon experiment has put enormous (and unforeseen) stress on our chat system. We're always working on improving the QoS of our chat system, and this has been a wonderful learning experience for us.

Trots att de flyttat just denna streamen till en dedikerad server, har problemen fortsatt ställa till det. Kanske inte särskilt konstigt med tanke på att den visats flera miljoner gånger och haft som flest 100 000 tittare samtidigt. Du kan vara säker på att det här inte är sista gången ett liknande projekt dyker upp, senast idag skrev vi om att Daylight ska göra något liknande.

Jag tvivlar på att en enda Pokémon har släppts ut med flit; det vore enormt svårt för troll att koordinera en sådan kupp. Mycket av det som till synes är trollning är helt enkelt en fråga om det kaos som uppstår när spelet tar emot hundra kommandon i... 21/02 Källa? 21/02 Vilket det finns, detta cap styrs dock av streamern, vilket i denna streamers situation sulle vart kontra-produktivt, tyckte detta var ett intressant experiment som dessutom visade twitch exakt vad deras chatt klarade av, ser inte hur någon förlorade... 20/02 "Visats runt en miljon" är dock lite felaktigt, den har visats runt 17 miljoner gånger. 20/02 Vi lyder inte under någon, förutom Calle som lyder under Satan. http://i.imgur.com/iZRNBki.jpg 20/02 Det är ju 75% bottar också. 20/02 Det är oerhört många som finner det roligt tydligen... :p Jag följer inte det dock. 20/02 Tycker samma sak. Det var okej kanske en dag för att dom skulle antingen skjuta ner twitchplayspoke eller utöka kapaciteten på chatservern.. Nu har det snart gått en vecka och man börjar bli riktigt less då man faktiskt inte bryr sig om det och vill bar... 20/02 Jag tycker det var roligt att titta in då och då bara för att fascineras över hur 100 000 människor som spammar olika kommands ändå lyckas ta sig vidare i spelet. Jag tycker även att det är för jädrans roligt hur många internet jokes projektet har skapa... 20/02 Det hade varit roligt för mig om alla verkligen hade varit seriösa. Men när folk ska komma in och förstöra genom att bara gå åt fel håll eller öppna startmenyn och släppa ut pokémons så ser man bara hur mycket idioti det finns på nätet. Om det är något... 20/02
Skicka en rättelse