#Nosgoth är ett onlinespel som baseras på #Legacy of Kain-spelen, där vampyrer och människor slåss mot varandra. Det är free-to-play, vilket i vanlig ordning får oss att undra – är det i själva verket pay-to-win? Inte om man frågar #Square Enix.

George Kelion har bloggat om det ekonomiska systemet och försäkrar att man inte kan öppna plånboken för att skaffa sig några större fördelar. Alla föremål i butiken (som öppnar när spelet går in i stängd beta) är så kallade sidegrades, vilket innebär att de uppgraderar någon aspekt samtidigt som de nedgraderar någon annan. Som exempel nämner han vapnet alchemist's fullbore cannon som gör mer skada än standardvapnet men har mindre magasin. Det mesta går att köpa för spelets egen valuta som man tjänar när man spelar, och det enda som verkar exklusivt för de som betalar riktiga pengar är booster-paket och skins.

Läs om alla detaljer i inlägget.

Håller inte med där, många spel där det finns xp boost så sure du kan få andra saker. Men det innebär inte att du blir bättre. Hade förstått om det var riktiat mot warrock eller andra liknande f2p titlar för såna är verkligen pay 2 win. Men det du skriv... 24/02 Jag skulle säga att det är ett "det beror på" element hur spelet är upplagt. Om du t.ex skulle sätta det i ett mmorpg där pvp rent generellt utspelas i instanser som i WoW. Då kommer din level ökning endast göra så att du spelar med folk runt din egen... 24/02 Så att man betalar för att boosta sin xp och/eller in-game-money är inte lika med att betala för att vinna?? Berätta gärna hur. 24/02 Utvecklare kör oftare och oftare på "not pay to win" modellen med att sälja exp boosts eller medlemskap istället för att man kan köpa t. ex. vapen och utrustning. Det är, i min mening, lika mkt pay to win eftersom du tjänar exp och dylikt mycket snabbar... 24/02 ..? 24/02 varför inte ett bra singel player spel för en gångs skull=( 23/02 "Det är inte pay-to-win!" 23/02 Vill man få någon lön är det nog bäst man säger så mycket man bara kan om sitt spel... 23/02 Med andra ord behöver spelutvecklaren inget säga alls. (enligt den filosofin) 23/02 Läs svar ovan från Winzi, dessutom är dota2 enligt mig ett bättre exempel än både LoL och Tribes eftersom alla har tillgång till allt oavsett hur mycket pengar/tid man gått in med, medan Tribes och LoL har "pay-to-not-grind" för att låsa upp diverse hjä... 23/02
Skicka en rättelse