Dean Hall, som skapade den första #Dayz-modden till #Arma 2 och senare lett utvecklingen av den fristående versionen, kommer att lämna #Bohemia Interactive. I en intervju med Eurogamer berättar Hall att han planerar att flytta tillbaka till hemlandet New Zealand och starta en ny studio.

Som det ser ut nu kommer han att fortsätta arbetet året ut, då spelet förväntas ha nått beta. Men sen är planen att gå vidare, starta igång ett nytt projekt "i jakten på det perfekta multiplayerspelet". Enligt honom själv skulle han annars göra mer skada än nytta på Dayz.

– Jag är som en granat, med ett specifikt syfte. Jag är bra på att ta risker och få andra att göra detsamma. Det har alltid varit min grej [...] men i slutändan är det en dålig person att ha i ett projekt. Förr eller senare skulle jag vara en katastrof för spelet.

Han menar också att saknar sitt hem, att Prag aldrig kommer att bli det, och jämför arbetet på Bohemia med att laga mat i någon annans kök. Det blir aldrig ens eget.

Det finns redan tre spel på ritbordet, med liknande "DNA" som Dayz då multiplayer och överlevnad är det som fascinerar Hall mest.

– Jag tycker att Dayz är ett fundamentalt bristfälligt spel. Jag har alltid kännt så. Det är inte det perfekta spelet eller multiplayer-upplevelsen, och kan aldrig bli det. Inte med den gnistan jag vill. Det är det jag vill jaga.