Solid Snakes pappa vill göra andra saker i framtiden, men han tror det kan bli svårt.

Under 2014 är Hideo Kojima dubbelt aktuell med #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain och prologen #Ground Zeroes. Men därefter skulle Kojima vilja lägga fokus på nya spel och idéer, berättar han för Game Informer.

Å andra sidan har han många gånger tidigare sagt sig vara beredd att lämna sin stealth-serie – men det har hittills inte blivit verklighet. Det hindrar dock inte Kojima från att drömma om att göra det Ridley Scott gjorde med Alien: lämna över sitt skötebarn till nya förmågor.

– Om vår studio var ett kök och vi skulle byta ut kökschefen skulle också smaken förändras. Varumärket skulle öppna upp sig för nya idéer, så som Alien. Ärligt talat är detta något jag velat göra för att få till förändringar. Men jag vet inte, ibland känns varumärket Metal Gear som om det är för tungt att bära.

I den bästa av världar skulle Kojima lämnar över stafettpinnen och ägna sig åt nya idéer, men tycks inte säker på att det är möjligt utan att tumma på kvalitéen.

– Alien är ett bra exempel. Men i vårt fall är det nog mer som Terminator; så fort James Cameron försvann gick allt mer eller mindre åt skogen.

För det första ska du ha creds för att du argumenterar utan att direkt gå till att förolämpa eller dylikt. Pluspoäng till dig! Du har självklart rätt i vad du säger, jag är medveten om det. Jag tycker det bara är att gå lite överbord att direkt kalla... 25/02 Grejen är ju att män framställs på många olika sätt inklusive "sexistiska" sätt men även som ledare, "tuffingar" osv. medans sätten kvinnor framställs oftare (oftast?) är "sexistiska" i någon form. Ta detta spelet, hur många manliga karaktärer kommer... 24/02 http://31.media.tumblr.com/67d7a3b938e1bb29c791e2d94b7a286f/tumblr_msv6fcBQV21qfy1spo1_1280.jpg http://24.media.tumblr.com/cbfefcea8f9a28cc17d6255b618451e2/tumblr_n0piekkjYj1tnydplo1_500.jpg Metal Gear serien har alltid varit korkad. Men kan folk sluta... 24/02 Gillar att man använder Alien konceptet som exempel. Det var ju typ bara Aliens (den andra filmen) efter originalet som var bra. 24/02 Det är ju mer standard än underligt i asiatiska spel. Dom gillar ju typ robot porr 24/02 och om det ändå är så farligt att det är lite naket i spelet så köp det inte 24/02 Varför klagade inte männen på att han var sexistisk när man sprang runt naken i tidigare spel? 24/02 Det kan bero på de playboy-tidningar som man kan slänga ut på gatorna i t.ex. Metal Gear solid 4 och att bossarna är kvinnor med tajta kläder. Om det är sexistiskt eller inte, det är upp till spelarna att avgöra enligt mig. 24/02 Så... kan vi få en rerelase av Snatcher då? 24/02 pff fattar inte varför folk klagar först nu mest alla brudar i mgs spelen har stora bröst osv 24/02
Skicka en rättelse