Under 2014 är Hideo Kojima dubbelt aktuell med #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain och prologen #Ground Zeroes. Men därefter skulle Kojima vilja lägga fokus på nya spel och idéer, berättar han för Game Informer.

Å andra sidan har han många gånger tidigare sagt sig vara beredd att lämna sin stealth-serie – men det har hittills inte blivit verklighet. Det hindrar dock inte Kojima från att drömma om att göra det Ridley Scott gjorde med Alien: lämna över sitt skötebarn till nya förmågor.

– Om vår studio var ett kök och vi skulle byta ut kökschefen skulle också smaken förändras. Varumärket skulle öppna upp sig för nya idéer, så som Alien. Ärligt talat är detta något jag velat göra för att få till förändringar. Men jag vet inte, ibland känns varumärket Metal Gear som om det är för tungt att bära.

I den bästa av världar skulle Kojima lämnar över stafettpinnen och ägna sig åt nya idéer, men tycks inte säker på att det är möjligt utan att tumma på kvalitéen.

– Alien är ett bra exempel. Men i vårt fall är det nog mer som Terminator; så fort James Cameron försvann gick allt mer eller mindre åt skogen.