Igår blev det officiellt att Dean Hall kommer att lämna #Bohemia Interactive för att istället starta en egen studio i hemlandet Nya Zealand. Han planerar dock att vara kvar året ut, avskedet sker förmodligen i samband med att spelet når beta, och i den senaste utvecklarbloggen pratar han om den närmaste framtiden. Jakt, zombies och fordon står på menyn.

Gruppen hos Bohemia har bland annat fått förstärkning av ett nytt gäng som ska fokusera på kretsloppet kring jakt och matlagning. Skjut en gris, sätt igång fältköket och käka fläskkotletter till middag istället för en sliten burk tonfisk. De fokuserar också på hanteringen av zombies, närmare bestämt hur de ska spawna tillbaka i världen, en funktion som inte är på plats i dagsläget. Där kan vi förvänta oss en förändring redan inom en månad.

Många efterfrågar också fordon men de får hålla sig till tåls ett tag till. Hall säger att de vill få ett par andra nyckelkomponenter på plats innan snabbare transporter är möjliga. Det kommer också att gå långsamt, med cyklar som förmodad start och mer avancerade fordon längre fram.

Det snackas också fysik, påverkan av väta och en rad andra saker.