Återkomsten av Thief har på förhand delat spelarna i två läger, vilket till viss del också gäller kritikerna.

Få saker är lika vanskliga som att återuppliva klassiska spelserier. Spelarna ställer, som sig bör, krav. Och utvecklarna har ibland alldeles för stora skor att fylla. Rebooten av #Thief har med andra ord mycket att leva upp till och mycket tvivel att övervinna. Kommer det att lyckas? Enligt spelvärldens betyg blir svaret på den frågan ett rungande: Nja!

Många gillar Thief, men ett fåtal gör det inte alls och däremellan finns de tveksamma. Mattias Frost tillhör de som är positiva till omstarten. "Nystarten lyckas absolut i sin ambition att anpassa det anrika varumärket efter dagens förutsättningar men bygger också vidare på konceptet", skriver han i recensionen.

I skrivande stund snittar pc-versionen på 69 på Metacritic. Skillnaden mellan den och konsolversionerna är enligt raka siffror minimal: 70 för både PS4 och Xbox One.

Tyvär så var spelet totalt förstört, kontrollerna suger ! finns ingen bra styrning med mus & tagentbord ,märks att dom gjort spelet för konsoller snyggt e det men som sagt förstört för oss pc spelare, fattar inte varför dom inte kan ge direkt kontroll... 28/02 https://www.youtube.com/embed/WYa3v_v54aI Anledningen till att de valde just Thief IP´n kan man ju bara spekulera kring men baserat på vad jag läst och sett från nya Thief så har min misstanke om att få "gratis" PR inte ändrats. Varför annars göra ett... 26/02 Verkar som att merparten av de som inte gillar spelet är folk som spelat de gamla Thief spelen, vilket inte jag har, så jag kanske kommer att gilla det? Gillar stealthspel, men inte spelat så många. Älskade Dishonored. 26/02 Att lita på en spelsajts betyg är som att lita på en politiker. 26/02 Förbetalt och beställt till PS4. Finns ju inte så många spel till den än så det blir nog skoj. Förväntningarna är lite nertryckta nu också så jag kommer nog bli positivt överraskad. Väntar mig inte GOTY direkt så det blir nog några timmar god underhålln... 26/02 Blir nog inget köp trotts allt. Vem vet kanske ångrar mig längre fram. 26/02 Och för folk som inte spelat tidigare Thief spel så är väl hans åsikt väldigt mycket mer relevant än någon som spelat massor av de gamla spelen och jämför det nya med dem? Jag har inte spelat tidigare spel, förutom 2 timmar av det första imorse. Och jag... 25/02 För Thief veteraner så är nog sneakybastards jävligt relevant. för mig som spelade två timmar av orginalet imorse så är TB väldigt mycket mer relevant. För jag kommer inte jämföra spelet med föregående titlar. Och för att vara helt ärlig så var första... 25/02 Hoppas du menar att det är grafiskt snyggare, för recensenterna sågar det ganska rejält utom några enstaka. Känns som att det hafsats fram dålig layout på staden små ytor dålig story dåligt ai men på fredag vet man, känns som vanligt nu för tiden konsol... 25/02 Har precis avklarat prologen och först uppdraget i nya Thief. Det är bra, de har lyckas med att modernisera spelet. (Har stängt av focus och minimap m.m. direkt fråpn start) Men det är något med charmen och spänningen som saknas jämfört med de gamla spe... 25/02
Skicka en rättelse