Ubisoft meddelar att The Stick of Truth till Xbox 360 och Playstation 3 drabbas av ett antal censurerade scener.

#South Park: The Stick of Truth släpps i Europa om drygt två veckor. Dock tvingas 360- och PS3-spelarna på våra breddgrader utstå sju korta scener med censur, efter ett beslut av #Ubisofts marknadsavdelning. Sekvenserna är ungefär 20 sekunder vardera och istället för de tänkta scenerna får vi se bakgrundsbilder och en beskrivande text, valda av Matt Stone och Trey Parker. Och det är följande moment som drabbas:

  • Ett minispel där en läkare utför en abort på spelaren.

  • Ett minispel där spelaren utför en abort på Randy.

  • Fem anal probing-sekvenser med fem olika karaktärer. Observera att det bara är själva "probe-akten" som censureras. Vad som händer före och efter får vi se.

Vilken är originalkällan? För det länkas inte till någon sådan i artikeln, men: - Kotaku skriver "The Stick of Truth is out on March 4 for Xbox 360, PC, and PS3. I've finished the game and we'll have a review up Tuesday morning. (Don't worry, Americans:... 02/03 Det kan bero på att den är censurerad i USA också, smärtor, vilket man sett om man orkst läsa originalkällan... 01/03 Hur kommer det sig då att konsolversionen är ocensurerad i USA, Einstein? 27/02 buu för censuren! 26/02 Låter som att vi får samma eller liknande version som Australien... Ubisoft pissar på oss spelare igen... http://www.ign.com/articles/2013/12/18/south-park-the-stick-of-truth-modified-for-australian-release 26/02 I NE står om sarkasm: "Yttrande som innehåller skarpt ironisk eller hånfull kritik". Enligt den definitionen kan du inte vara sarkastisk utan att använda ironi. På Wiktionary står om ironi: "det att uttrycka en sak, fast (uppenbart) mena en annan". Det... 26/02 https://twitter.com/Ubisoft/status/438360936559411200 26/02 Hahaha klockrent. Känner samma. South Park med censur måste vara som samlag utan att komma. 25/02 Tack fanatiska kristna som styr USA och Ubisoft som är för fefa för att våga släppa en ordentlig konsolversion. Ni som pratar om Tyskland är helt fel ute, de censurerar våld/mord/blod/tortyr, men inget gällande sex eller anala upplevelser, och usa gör... 25/02 Jag hatar verkligen censur. Ett stort nej tack till överförmynderi. Jag kan själv bestämma vad jag bör se/spela/uppleva. 25/02
Skicka en rättelse