Bor du i Australien kommer du inte kunna köpa #Soldier of Fortune: Pay Back, det har landets censurorganisation sett till. Enligt OFLC (Australia's Office of Film and Literature Classification) är spelet helt enkelt för våldsamt för landets befolkning, en åsikt som de motiverar på följande sätt:

close-range shooting with substantial blood spray, blood splatters onto the ground and walls, [the ability to] target various limbs of the opponent which can result in dismemberment, and large amounts of blood sprayed which comes from the stump but victims sometimes stay alive.

Detta är nu knappast någon större sensation då Australien är ett av de länder som förbjuder flest spel i världen. Och kanske ska #Activision inte ta det alltför hårt då #Soldier of Fortune: Pay Back nu blir medlem i en grupp som bland annat innehåller storheter som #Grand Theft Auto III och #Manhunt.

Offtopic, men boken är rejält värre (och bättre) än filmen. Men Bale rockar. 23/10 Någon som läst boken American Psycho? Jag har personligen inte läst den, men jag har sett filmen, och om den BOKEN inte blir censurerad i Australien eller något annat land då ska fan inga spel bli censurerade heller. http://us.imdb.com/title/tt0144084/... 21/10 Allvarligt så tycker jag också att det såg löjligt ut... Precis som andra sa så var blodet fullt och alldeles för mycket och delarna lossnade bara man sköt på dom... Dom kanske vill härma filmen Grindhouse vilken också borde vara förbjuden i Australien... 21/10 "I Vietnam vart Usa slaktade.Vietnameserna också men så var fallet det gynnade inte usa någon stans. " Nu var det ju så att Usa förlorade runt 50 000 man plus ett par tusen som saknades. Nordvietnam däremot förlorade runt 1.5 miljoner man. Så att Usa... 21/10 zauii89 du vet ju inte vad du snackar om grabbhalva det er ett spel inte nogon vidrig debatt och temat i spelet e kanon :p 20/10 Landet som har de dödligaste djuren i världen klarar inte av lite röda pixlar och särskiljda polygonstumpar? Påminn mig om att aldrig boka en semester till detta mesland, om det inte är i ett bombplan fullmatad med ett par hundra kilotons sprängkraft. 19/10 Detta bådar för mycket bra PR för SOF 3 :D 19/10 Äh alla dagens krig är patetiska så länge det är en armen vs folket/relgigion lr tro. Det var annorlunda förr det var oftast (oftast ja) armèer mot armèer ända fram tills efter andra världskriget. Att usa inte tog & lärde sig något efter Vietnam är synd... 19/10 om de har bannat spelet nånstans så måste det betyda att de lyckats med nånting iaf :D 19/10 lol säg det land som inte har trupper i Afghanistan :P 19/10
Skicka en rättelse