Nyheten om att 360- och PS3-versionerna av #South Park: The Stick of Truth censureras i Europa mottogs med bestörtning. En talesperson för PEGI, som har hand om åldersrekommendationer för spel i Europa, berättar för VG24/7 att de inte gjort några ingrepp. Beslutet ligger helt på #Ubisoft själva.

– Spelet bedömdes av oss och vi beslöt att sätta en 18-årsrekommendation. Låt mig understryka att vi inte censurerade eller förändrade spelet på något sätt. PEGI har inte möjligheten att ens göra detta, vi har heller aldrig gjort det. Det är högst troligt att bara utvecklarna själva skulle lägga sig i för att göra förändringar. Gällande Ubisoft är det enda vi vet att de vid någon tidpunkt beslutade att förändra innehållet för egna marknadssyften. Dessa skäl är vi inte insatta i och därför kan vi heller inte ge er mer information kring dem.

Det som kommer att censureras är flertalet abort- samt anal probe-incidenter. Det är också bekräftat att den tyska versionen kommer ta bort hakkors, på grund av rådande nationella lagar.