Beslutet att censurera South Park: The Stick of Truth ligger helt och hållet på Ubisoft själva.

Nyheten om att 360- och PS3-versionerna av #South Park: The Stick of Truth censureras i Europa mottogs med bestörtning. En talesperson för PEGI, som har hand om åldersrekommendationer för spel i Europa, berättar för VG24/7 att de inte gjort några ingrepp. Beslutet ligger helt på #Ubisoft själva.

– Spelet bedömdes av oss och vi beslöt att sätta en 18-årsrekommendation. Låt mig understryka att vi inte censurerade eller förändrade spelet på något sätt. PEGI har inte möjligheten att ens göra detta, vi har heller aldrig gjort det. Det är högst troligt att bara utvecklarna själva skulle lägga sig i för att göra förändringar. Gällande Ubisoft är det enda vi vet att de vid någon tidpunkt beslutade att förändra innehållet för egna marknadssyften. Dessa skäl är vi inte insatta i och därför kan vi heller inte ge er mer information kring dem.

Det som kommer att censureras är flertalet abort- samt anal probe-incidenter. Det är också bekräftat att den tyska versionen kommer ta bort hakkors, på grund av rådande nationella lagar.

Den Amerikanska utgåvan till PS3 är regions fri om någon ville veta :) 01/03 ubistjärt alltså 01/03 Det är inte censur när det är utvecklarna själva som väljer att göra det. Utvecklarna har full rätt till att välja exakt vilka saker som ska säljas vart. 01/03 Hehe, problemet är dock inte vad som censureras utan att det censureras. 01/03 Aaa, just det! Du har rätt. Man måste tänka långt i saker o ting, innan man kommer fram till sanningen. Jobbigt värre i bland, men så är det ju faktist. Fast i just det här fallet så tycker jag det ändå är mest utvecklarnas fel och inte den "dolda" cens... 28/02 Men.... utvecklarna gör ju detta för att de är medvetna om att spelet annars inte skulle gå igenom certifieringen i dessa områden. Det är alltså en följd av att det finns censurlagar i de här länderna, inte för att utvecklarna helt plötsligt ändrat sin... 28/02 =) Det blir faktiskt en helt annan grej gällande South Park-spelet då det är utvecklarna själva som gjort valet på fri hand, gentemot censur i exempelvis Tyskland. Riktig censur, som i Tyskland (eller Kina), är inte heller någonting som faktiskt sker... 28/02 Där måste jag faktist hålla med. 28/02 Självcensurering är ett annat uttryck av yttrandefriheten. Och censur är bara ett problem ifall regering lägger sig i. Det gör de inte på det sättet ni är oroliga över. Marknaden bestämmer vad som är lämpligt eller inte. Finns det ingen marknad för någo... 28/02 lugnar puckar nu. PC versionen kommer bara att vara censurerad i vissa länder. Tyskland, Österrike, Austarlien, Singapore, Hong kong och Taiwan. http://www.pcgamer.com/2014/02/27/south-park-the-stick-of-truths-pc-version-will-only-be-censored-in-certain... 28/02
Skicka en rättelse