#The Last of Us var ett av förra årets bästa spel med sin skildring av en apokalyps med svampzombier, mänskliga känslor och elaka banditer. Mitt i allt elände träffade vi Bill – en homosexuell man som skildrades så väl att utvecklarna #Naughty Dog prisades av LGBT-sajten glaad. Men när får vi egentligen spela som en homosexuell huvudperson i ett storspel? Ubisoft-bloggen ställer frågan till öppet homosexuella Lucien Soulban som skrivit manus till bland annat #Far Cry 3: Blood Dragon.

– När kommer vi se en homosexuell protagonist i ett AAA-spel? Inte än på länge, misstänker jag, på grund av en fruktan att det ska påverka försäljningen, berättar Soulban.

Han misstänker att det till en början kan bli ungefär som i det första Metroid-spelet där vi först i slutet av äventyret fick veta att huvudpersonen i själva verket var en kvinna. Samtidigt påpekar han att utvecklingen går framåt och att spel som #Mass Effect, #Fable III och #Borderlands 2 har homosexuella karaktärer utan att göra någon stor grej av det.

Intervjun handlar förutom sexuella läggningar i spel om livet som manusförfattare. Hur stor är skillnaden mellan att att plita manus till licensspel och stora serier som #Rainbow Six? Och varför var det egentligen så kul att jobba med Blood Dragon? Läs hela artikeln för att få svaren.