#The Last of Us var ett av förra årets bästa spel med sin skildring av en apokalyps med svampzombier, mänskliga känslor och elaka banditer. Mitt i allt elände träffade vi Bill – en homosexuell man som skildrades så väl att utvecklarna #Naughty Dog prisades av LGBT-sajten glaad. Men när får vi egentligen spela som en homosexuell huvudperson i ett storspel? Ubisoft-bloggen ställer frågan till öppet homosexuella Lucien Soulban som skrivit manus till bland annat #Far Cry 3: Blood Dragon.

– När kommer vi se en homosexuell protagonist i ett AAA-spel? Inte än på länge, misstänker jag, på grund av en fruktan att det ska påverka försäljningen, berättar Soulban.

Han misstänker att det till en början kan bli ungefär som i det första Metroid-spelet där vi först i slutet av äventyret fick veta att huvudpersonen i själva verket var en kvinna. Samtidigt påpekar han att utvecklingen går framåt och att spel som #Mass Effect, #Fable III och #Borderlands 2 har homosexuella karaktärer utan att göra någon stor grej av det.

Intervjun handlar förutom sexuella läggningar i spel om livet som manusförfattare. Hur stor är skillnaden mellan att att plita manus till licensspel och stora serier som #Rainbow Six? Och varför var det egentligen så kul att jobba med Blood Dragon? Läs hela artikeln för att få svaren.

Diskussionen kommer inte längre, tråd låses. 03/03 Sexuella böjelser...som heterosexualitet då? Sen gillar jag hur du verkar tro att din moraliska ribba är högre än min :) Nej, det enda du har rätt i är att vi antagligen inte kommer tycka lika i den här frågan. Och här gör du det åter igen...blandar i... 03/03 Jag har faktiskt funderat på det. Det kan även hända att det blir en annan läggning som pedofil i framtiden, eller börjar med droger. Förmodligen skulle jag ha bättre vetskap om orsaker varför det blivit så, jag kommer förmodligen säga att jag inte homo... 03/03 Jag undrar vad som skulle hända om du fick en son en dag och han kom ut som homosexuell, OCH jobbade på ett spelföretag samtidigt som han hade politiska ambitioner. "Never say never", konstiga saker kan hända. Vi trodde för exempel aldrig att människan... 03/03 Vi kommer ingenstans, vi har lagt våra moraliska ribbor olika högt. Oavsett så tycker jag man inte ska blanda in sexuella böjelser i spel eller politik. 02/03 Ok, då ska vi se här... Jag läser, och försöker förstå hur någon kan kläcka ur sig något sådant och förvänta sig att bli tagen på allvar. Vad spelar det överhuvudtaget för någon roll om vad som "är naturligt bra i naturen"? Har du ett par gymnastikskor?... 02/03 Jo, såg det där. Som att prata med en sten ungefär, ingen respons alls. Man undrar vem som knyter hans skosnören? Tycker att alla som finner det jobbigt med att det är sådant "prat" runt feminism, homosexualitet, jämställdhet och andra mänskliga rättigh... 02/03 Jag har inga motsägelser, du trasslar till dig för dig själv, läs lite mer noggrant vad jag skrev istället. om du påstår att homosexualitet är något naturligt bra i naturen, så kan du ju fundera på om alla skulle välja homosexualitet skulle ingen av oss... 02/03 Jag tänkte posta den här tidigare eftersom det känns ganska relevant, men fastnade med annat. I alla fall, i Metal Gear Solid: Peace Walker så går Big Boss/Snake på en date med Kazuhira Miller som slutar med sex. För att få max poäng på uppdraget behöve... 02/03 Spoilerfunktionen finns där av en anledning - att skriva "spoiler" är inte särskilt effektivt. Att problemets lösning skulle vara att jag "lär mig läsa långsammare" och medvetet sitter och försiktigt scrollar ner för att det finns en risk att nån stolle... 02/03
Skicka en rättelse