Efter en stunds betatestande har #Valve släppt lös Steam Family Sharing-funktionen till allmänheten. Det innebär att upp till fem olika konton över tio datorer kan ta del av ditt spelbibliotek. När de befinner sig i dina spel kan de spara i molnet och samla achievements som knyts till deras konto.

Det är hela samlingen som delas, inte enskilda spel, och enbart en person kan spela i samlingen åt gången. Kontoinnehavaren har alltid förtur till spelen, och om du börjar lira samtidigt som en familjemedlem befinner sig i ett av dina spel, får denne några minuter på sig att antingen avsluta spelet eller köpa det.

Läs mer om funktionerna på den officiella hemsidan.

Bra svar, tackar. Steam och deras policys har jag ingen åsikt om. Angående trollningskommentaren så kom den av att dina inlägg skrevs som de är fakta, inte åsikt om vad du tycker borde vara rätt. Dessa kan lätt misstolkas och resultatet ( utifrån lagar... 04/03 att skriva att någon trollar är manipulering. det gör man för att misskreditera den andra. har oxå kört det och det är lågt att göra så. visst har du kanske rätt i att man inte enligt lag får dela på spel/film. men som jag skrev så struntar många i just... 04/03 Fast ändå så valde de att göra in steamworks i EUIV och därmed göra det extremt låst till steam, tidigare titlar hade inget steamkrav men EUIV har det, Magicka har även det steamkrav har jag för mig. Lycka till att spela de spelen utan steam igång som... 03/03 Det där med skivor tror jag kommer ändras med xbox one. Jag äger inte ett enda spel på skiva till den. Har bara köpt online. För övrigt tycker jag inte det spelar någon roll ifall spelet är köpt på skiva eller digitalt ifall man vill dela det med andra... 03/03 Rätt svar från dig hade varit: "Å fan, där ser man, man lär sig något nytt varje dag." Det är OK att erkänna att man har fel. Det måste vara väldigt frustrerande för dig att diskutera med folk som inte förstår din världsbild. Om din utgångspunkt av verk... 03/03 Och det struntar jag fullständigt i. Det är samma med film, folk har skänkt/sålt/visat hyr/köp -filmer i alla tider. Fastän man inte får göra det. Köper man något ska man ha rätten att göra vad man vill med det. 03/03 Du får inte sälja vidare dina spel från GOG, det bryter mot deras ToS om de inte ändrat den nyligen. Det blir ett upphovsrättsbrott. Fast du köper spelet så har du ingen rätt att distribuera licensen. 03/03 Du vet inte vad du pratar om. Steam är bl.a. ett drm. Googla steam software drm. Spelen från gog.com äger du och kan göra vad du vill med de. Fast sälja de. 03/03 Det där gällde betan. de kraven ska mig veterligen inte längre gälla. Det man behöver göra är att godkänna datorn som man vill dela ut ens bibliotek till. 02/03 Efter vidare efterforskning verkar det som att det inte kommer att få förens i september och då måste man först ha gått med i någon grupp, å sen bli utvald vilket handlade om 1000 chanser att bli med.. Mao, kommer det inte ske på ett tag.. Om jag inte... 02/03
Skicka en rättelse