De er her for at sparke røv og tygge tyggegummi.

De Texas-baserade #Duke Nukem 3D-fäderna #3D Realms och #Apogee Software blir danska. #Interceptor Entertainment-chefen Frederik Schreiber skriver att det danska företaget köpt de en gång så aktade namnen.

Syftet med köpet är att förvalta och stärka namnet 3D Realms, säger den nytillträdda chefen Mike Nielsen till tidningen Börsen.dk. Interceptor släppte i somras nyversionen av #Rise of the Triad och har även gjort ett par Duke Nukem-varianter till Ios och Android. Det torde bädda för en danskdoftande Duke-fortsättning, men samtidigt krigar mellan #Duke Nukem Forever-utgivaren #2K Games och #Gearbox Software (som färdigställde Forever], och den senare ska vara den som äger varumärket Duke.

Apogee slog upp portarna 1987 och i mitten av 90-talet började man använda namnet 3D Realms för att haka på vågen med 3d-spel. De har utvecklat och gett ut klassiker som #Id Softwares #Wolfenstein 3D, #Rise of the Triad och #Commander Keen. De ansvarade också för Duke Nukem Forevers extremt segdragna utveckling fram tills dess att personalstyrkan sparkades våren 2009.

I juni 2011 släpptes så till slut Duke Nukem Forever, efter ungefär 14 års utveckling. Och resultatet? Fail.

Skicka en rättelse