Under parollen "e-sport är för alla" lanserar Barcraft-folket ny sajt.

Förra gången e-sport förutspåddes en gyllene framtid, någon gång i början av 2000-talet, var det en viktig komponent som fattades - lättillgängligheten. Yotube fanns inte och tanken att strömma spel live ut på internet var befängd. Idag är möjligheterna helt annorlunda och stordrakar som MTG och statliga SVT sänder såväl svenska som internationella mästerskap. Att se på e-sport tillsammans har blivit socialt accepterat.

Entusiasterna bakom Barcraft-initiativet i Stockholm har nu tagit konceptet ett steg längre och lanserat en sajt som omfamnar såväl #Starcraft II, #League of Legends och #Dota 2. Förvänta dig nyheter, reportage och krönikor gällande e-sport samt såklart en bra överblick över alla kommande evenemang där du kan njuta av humle, jäst och vatten i samband med stora turneringar.

flopp 03/03 Resten av Sverige får ta sitt ansvar för att starta ett eget community. Det finns intresse överallt, problemet är att ingen tar tag i det. Jag har försökt dra igång barcrafts på orten där jag bor, men har hittils inte hittat någon lokal som vill ställa... 03/03 Förrutom att Smite är mycket mer populärt än Tribes Ascend. Smites spelarantal uppgick till 250k unika innan årsskiftet (http://dd.reddit.com/r/Smite/comments/1pgbns/how_many_smite_players_are_there/). Tror det kommer dröja länge innan de kommer överge... 03/03 Hur länge kommer det hålla dock innan Hi-Rez överger det som med Tribes Ascend? 03/03 fyndigt namn...... 03/03 Fullt förståeligt. Gillar hur ni samlar allt på ett ställe. Vore toppen om ni kunde låna ut er snygga hemsida till Barcraft och Bar of Legends GBG. ;) 03/03 Min teori är att dagens ungdom inte besitter samma reflexer som vi gjorde back in the days. De behöver lite långsammare spel som DOTA o.s.v ;) 03/03 Om det slår igenom där kan jag lova dig att det är ett initiativ som sprider sig till andra stora städer. Men det går inte att öppna upp och slå igenom i hela Sverige på en gång. Du måste börja någonstans, just därför att det är ett problem med att slå... 03/03 Dunno, gissningsvis för att de själva bor i Stockholm och driver detta på fritiden =) Nej. Det betyder att de erbjuder en bra överblick vad det gällar barcraftande i Sverige. Vi har inga planer på att arrangera barcrafts så de är heller ingen direkt kon... 03/03 Hej! Vi som arrangerar bor alla i Stockholm och när organisationen först startades var det av ett gäng stockholmare som ville se e-sport på pub. Detta är något vi gör på fritiden, så vi har begränsat med tid och möjligheter. Vi hoppas dock att fler städ... 03/03
Skicka en rättelse