Gamesindustry.biz rapporterar om ett rykte som gör gällande att #Microsoft och #Toshiba utvecklar en version av Xbox 360 med integrerad hd-dvd-spelare. Källa för ryktet är en australiensisk webbsajt som har pratat med en representant för Toshiba.

"An Xbox with a built in HD DVD drive is critical. They and we are working on it. It also has to be more than a gaming machine. Microsoft recognise [sic] this. A version of the device may also be sold under the Toshiba brand name."

Vidare spekulerar man i vad mer den nya versionen kan innehålla:

According to the article the new Xbox console will be positioned as an entertainment hub that includes gaming and extensive wireless networking capability as well as 1080p playback. There is also talk of including a dual HD TV tuner and EPG capability and a docking port for an MP3 player.

Nu jävlar blir jag förbannad, hur många 360 versioner ska dem göra egentligen? Tycker innerligt synd om dem som haft original 360n och nu skaffat Eliten för att få större HD och HDMI, och nu ytterligare ett steg för integrerad HD-DVD (eftersom vad jag... 21/10 frågan är om de kommer bli stämda som Apple för att de sänkte priset på iPhone... :P USA möjligheternas land :D 20/10 Det är inte alls dålig att de upgraderar eller förbättrar xbox360. Det mest viktiga upgraderingen de borde göra var att fixa problemet med överhettning och dvd läsaren så att inte repar eller förstör CD skivorna. 20/10 64.an lyckades ju dock ganska bra med sitt Add-on, både Perfect dark och Donkey kong krävde väll mer eller mindre (nåja på perfect) att man köpte den där röda saken o tryckte ner i 64.an? :P 20/10 Mjo, men om det här skulle vara sant så skulle de behöva vänta ett par månader till och med ett år kanske innan konsollen kommer ut. Och det skulle ju ta ännu längre tid för den att säljas tillräckligt mkt för att det skulle vara värt att släppa spelet... 20/10 En ska ni får tänka på är att de flashigare x-boxarna med mer grejor i knappast kommer att ha samma prislapp, med alla de där grejorna som räknades upp kan man väl tro att prislappen blir runt 5500-6000kr. Sen kommer det säkert att finnas en budgettvari... 20/10 Något som kan vara värt att tillföra debatten är ju att att det går att tillverka diskar som både har DVD och HD-DVD. Alltså DVD på ena sidan och HD-DVD på andra. Detta görs redan idag på vissa filmer. Kostnaden blir lite högre, men detta är nog inte... 20/10 Det skulle aldrig någonsin fungera så. Flera versioner betyder mer utgifter, och in extra helt onödig version till samma konsol är nånting som ingen utvecklare någonsin kommer att acceptera. Men appropå själva nyheten så känns det som vansinne. Då får... 20/10 Förstår inte riktigt vad problemet är, dvs att MS ev. släpper en Xlåda med HDDVD? Det är ju inte så att man kommer att överge alla de tio miljoner som redan köpt en Xlåda 360. Snarare är det så att de som köper den nya versionen slipper brottas med spel... 20/10 Det jag menade med inlägget var att det var skönt att slippa köpa ny konsol hela tiden för att följa med i utvecklingen. Jag håller med dig om att båda spelkonsolerna har båda för- och nackdelar, 360:an är ju ingen skitkonsol, dock tycker jag personligt... 20/10
Skicka en rättelse