Gerhard Florin, manager på #Electronic Arts förklarar företagets framtidsvision i en intervju med brittiska BBC. Enligt Florin tror EA att den segmenterade marknaden är på väg bort i det långa perspektivet. Enligt uppgift producerar EA spel för 14 olika plattformar för närvarande.

"We want an open, standard platform which is much easier than having five which are not compatible."

Florin poängterar dock att den här utvecklingen kommer att ta sin tid, de närmsta 15 åren kan konsolsystemet vara kvar tror han.

Och alla knäböjer inför EA. 20/10 Nuvarande Java klarar kanske inte mer än PS1 grafik men jag syftade mer på kommande versioner i övrigt ser jag inte anal kommentaren som mer än en högst personlig inställning. Man kan säga att Linux är som hjulet inte ett kommersiellt monopol, alla bila... 20/10 Så de vill ha en konsol som har monopol så de slipper utveckla till flera format men samtidigt gör att det blir noll konkurrens på marknaden? Låter ju lysande! Kommer vi få betala stora summor för dålig prestanda.. 20/10 Haha om 25 år har väl EA blivit så mäktiga att de lagstiftat så att endast de har rätt till att utveckla spel. 20/10 @Orbek: Personligen så tror jag att en standard kommer tvingas fram på marknaden av de stora företagen som EA inom typ 25 år. Det är väl det enda positiva jag ser i företag som EA då det i slutändan kommer gynna de fristående, små utvecklarna som inte... 20/10 Java? Är inte det lite långsamt i sammanhanget? :p Men annars... Visst, nog finns det chans att linux blir standard. Det är gratis och öppet, och företag som vill tjäna pengar vill nog inte behöva använda teknologi från revaliserande företag (som mikrom... 20/10 Vore kanske inte helt fel. 20/10 så det är det häääär som är deras plan alltså. Hoppas att ens spelintresse har svalnat när det sker :( 20/10 Jag hoppas Java2 eller Linux blir inblandat och för mänsklighetens och guds skull inte Micro$hit. 20/10 förvirrande uttalande. men EA har ju visionen att vara den enda spel utgivaren i världen och som det ser ut så är det väl inte omöjligt att dom tar den platsen och därmed bestämmer hur det kommer att se ut. 20/10
Skicka en rättelse