Wall Street Journal rapporterar att #Sony trots allt tog bort bakåtkompabiliteten på 40 GB-versionen av Playstation 3 för att få konsumenterna att köpa nya PS3-spel. Tidningen citerar chefen för Sonys amerikanska speldivision, Jack Tretton:

Mr. Tretton conceded that removing that capability [backwards compatibility], along with a few other features, isn't dramatically reducing Sony's cost of manufacturing the console but will instead encourage buyers of the entry-level PlayStation 3 to purchase more games designed specifically for the new system.

Tidigare har Sony meddelat att funktionen togs bort av kostnadsskäl.

Hehe, kul skrivet Tassel! 23/10 Hur ser ditt hem ut? Kanske har du snickrat ihop alla möbler av träd som du själv odlat och huggit ner? Du kanske t.o.m äger en liten trädgård där du odlar allt du äter. Låter mysigt. Vem vet, kanske har du ett gäng söta får som får stå för ullen till... 21/10 nej men den är snart slutsåld och då finns bara den billiga versionen kvar i sverige. 21/10 de som klagar köp en 60giggare då sån stor pris skillnad är det inte 21/10 Jo, det är ju vad man har PC och emulatorer till. ;) Finns ju nästan en spelbar emulator till NGC och PS2 nu. Småspel över onlinehandeln tycker jag är enorm trevligt - bara priset är det rätta. äh.... bara att vänta tills någon har låst upp möjligheten... 21/10 och vad kommer duktiga konsument slavarna att göra? ja, köpa ps3 spel precis som guden tillverkaren har sagt, för det är ju det ända man KAN spela. STFU ,GTFO och sluta köpa skitet. det är konsumenterna som ska styra och bestämma, inte tillverkaren. men... 21/10 alla ps 3 s i framtiden ? vad det verkar så blir det bara en ps3 i europa, lågpris versionen. 21/10 Med tanke på att de redan har utvecklat mjukvaran som krävs så känns det som ett ganska dåligt beslut men det handlar väl också om budget versionen av PS3 eller är det något som kommer att inträffa på alla PS3:s i framtiden /eller när man updaterar mjuk... 21/10 Tacka vet jag min gamla hederliga PC. Den är bakåtkompatibel i både mjukvaruväg och hårdvaruväg. :) 21/10 Fattar inte hur folk kan se detta som positivt. Vem vill ha flera konsoler framför tvn när man kan ha en som klarar PS1/2/3? Dessutom är det irriterande att ha en hel drös med sladdar överallt. 21/10
Skicka en rättelse