Hakkorsen har ännu inte tagits bort och försenar The Stick of Truth i Tyskland och Österrike.

Matt Stone och Trey Parker drar sig inte för att göra satir av någonting. Inget ämne är för kontroversiellt, vilket är ett tilltag som inte uppskattas överallt i världen. Vi har tidigare berättat att hakkorssymboler kommer tas bort ur de tyska och österrikiska versionerna av #South Park: The Stick of Truth.

I elfte timmen bekräftar dock tyska Steam (via VG24/7) att spelet försenas i de länderna då symbolerna uppenbarligen ännu inte är bortplockade.

We’re sorry to inform you that we are unable to deliver your pre-ordered version of South Park: The Stick of Truth on March 6th as initially planned. The German and Austrian version of South Park: The Stick of Truth contains an unconstitutional symbol which means that we are unfortunately not able to release the game on the German and Austrian market at this time. This concerns all versions/platforms.

Ett nytt datum ska snart delges. För oss stundar däremot releasen imorgon då Stick of Truth släpps till pc, Playstation 3 och Xbox 360. Och både FZ och resten av spelkritikervärlden rosar spelet.

Humor har alltid varit ett hett NO i de flesta Diktaturer, fördelen med att leva i en demokrati är att det är tillåtet :-) 07/03 Tyskland ska skrivas med stort T och förintelsen med litet f. 06/03 Det var bland det mest korkade jag läst. Du hänvisar till Förintelsen och att man aldrig får glömma, vilket är helt rätt. I samma andetag påstår du att människor som inte var födda då "inte ska komma undan" och att de är rasister och nazister och att... 06/03 Så länge det inte drabbar Sverige... Hatar verkligen när vi andra europeiska länder blir drabbade av censur pga exempelvis Tyskland. Censur borde förbudas om man inte lyckas kunna komma på ett sätt att skapa ett föräldrafilter on/off för alla mesar där... 06/03 Så du tycker att fast han är jude så rättfärdigar det hans handlingar? Uppenbart är det respektlöst av honom att göra det, och självklart har han inte en susning om lidandet som hans egna folk utsatts för under Förintelsen för att han ska kunna skämta... 05/03 Spelskaparna själva utsatts för? Vet du inte att minst en av skaparna av SouthPark är jude? Kanske är båda det. Därför är det ok att de skämtar om Förintelsen. Det är ungefär som en svart skämtar om sin egen hudfärg. Angående Tyskland, javisst var det... 05/03 Barnpornografi handlar inte om yttrandefrihet eftersom att barn blir sexuellt utnyttjade. Däremot är pedofili det, tills du passerar gränsen och utför något form av gärning, precis som med nazism. Om det här är vad det tyska folket vill så tänker inte... 05/03 Det handlar inte om att förringa. Det handlar om att visa respekt mot de drabbade människor och deras efterföljande. Tänk dig någon som upplevt av en sådan katastrof och helt plötsligt kommer du där och garvar eftersom någon gjort ett spel och skämtar... 05/03 Självklart ska man kunna skämta även om hemska händelser, ibland är det enda sättet att handskas med dem. Men det finns tre generationer efterkrigstyskar som inte har haft någonting med nazismen att göra, men som ändå förknippas med den av människor öve... 05/03 Bara för att händelser eller saker är hemska så borde det inte innebär att man inte kan skämta om dem, man förringar det inte genom skämt. Man kan i och för sig om det är fel typ av skämt men det verkar det inte vara i detta fall. 05/03
Skicka en rättelse