Större stad, fler fiender och en helt ny fiende väntar i Arkham Knight.

Nej, det verkade inte finnas någon sanning i det gamla ryktet om att #Rocksteady arbetade på ett Turtles-spel - istället ska de riva av sin trilogi (Origins räknas inte) om Batman i slutet av året. Game Informer sitter på den första exklusiva informationen och i afton har en rad nya detaljer kommit upp till ytan.

Gothams gator ska i #Batman: Arkham Knight sträcka sig över en fem gånger så stor yta som Arkham City, vilket gör att den redan bekräftade batmobilen kommer vara din bästa vän. Vi räknar kallt med att den, precis som dina verktyg i de tidigare spelen, kommer att kunna uppgraderas med allsköns attiraljer.

För att inte skapa helt öde stadsdelar var antalet fiender tvunget att skalas upp med ytan men Rocksteady verkar ha tagit i ännu mer, med mellan tre och fyra gånger så många oliktänkare. En bedrift som enligt dem själva inte hade varit möjlig om Xbox 360 och Playstation 3 hade inkluderats i målplattformarna.

Den kanske mest intressanta detaljen kommer i den över sju minuter långa storytrailer Game Informer har på sin sajt. Namnet Arkham Knight syftar inte bara på Batman själv utan en ny superskurk som ska försöka

fylla tomrummet efter Jokern som dog i slutet av Arkham City.

Skicka en rättelse