I går satte vi betyg på #The Walking Dead - A House Divided, del två i säsong två av The Walking Dead-sagan, och medborgare @89431 Fredrik var så såld att han plockade fram högsta tänkbara betyg. Hans smått lyriska utlåtande delas i stort av våra branschkollegor, vars omdömen till största delen är positiva. Vi tar ett par exempel:

  • Polygon slår till med 9/10 i betyg och tycker att Telltale bättre kopplar del 2 till den övergripande storyn än förra delen.

  • IGN sträcker sig ännu högre på betygsskalan och plockar fram en 9,5:a av möjliga 10. Man prisar hur saker påverkas av de val man gör; recensenten spelade om samma sekvens fyra gånger, och fick fyra lika obehagliga resultat av handlingarna. Avsnittet kallas ett av de bästa som Telltale någonsin gjort.

  • PC Gamer drar till med finfina 88/100 och tycker att Telltales beslut att satsa mer på story och mindre på pussel och qte-inslag är rätt väg att gå. Men den nya möjligheten att gå tillbaka i avsnittet och spela om delar av det separat förtar lite av seriens allvar, tycker man. Besluten blir inte lika ödesdigra.

  • Eurogamer ställer sig något mer kritiska, och nöjer sig med (visserligen fina) 7/10 i betyg. Man börjar känna igen The Walking Dead-lunken och vill att konsekvenserna av drastiska beslut ska kännas rejält också längre fram i serien. Men avsnittet är ändå ett stabilt sådant, tycker man.

The Walking Dead: Season Two Episode 2 – A House Divided släpptes till pc och Mac i tisdags, och det dyker upp till PS3, Xbox 360, Ios inom kort.