Respawn säger det i okomprimerade toner.

När FZ installerade pc-versionen av #Titanfall i morse åt installationen upp massiva 48 gigabyte hårddiskutrymme. Det är ungefär 30 gigabyte mer än Xbox One-versionen, och långt mycket mer än vad ett normalt pc-spel brukar kräva. Nu förklarar #Respawns chefsingenjör Richard Baker vad som kräver så mycket plats, skriver Eurogamer. Och svaret är... ljudet.

För att få Titanfall att flyta bättre på klenare system läggs okomprimerat ljud på hårddisken, och därigenom sparas värdefull processorkraft till annat. Följden är att ljudet tar upp hela 35 gigabyte av installationen.

"Vi har ljud som antingen laddas ner eller installeras från skivan, och sen packar vi upp det. Vi kunde förmodligen ha packat upp ljudet från skivan men vi var oroliga för de klenaste systemen och det faktum att ett tvåkärnigt system kunde tvingas ta en jättestor del från en kärna bara för att packa upp ljud."

Titanfall använder den gamla och mycket maskinsnälla #Valve-spelmotorn Source, och minimumkraven är inte mycket att orda om:

  • Processor: AMD Athlon X2 2,8 GHz eller Intel Core 2 Duo 2,4 GHz

  • Grafik: Radeon HD 4770 eller Geforce 8800 GT (minst 512 MB minne)

  • Internminne: 4 gigabyte

Titanfall släpptes i Nordamerika vid midnatt och i Sverige drar kriget igång vid midnatt mellan torsdag och fredag. FZ:s recension läser du förhoppningsvis på torsdag.

Digital Deluxe-versionen, med Season Pass, (tre innehållspaket). 799 kr på Origin. Storlek: 49,9 GB. Tog bara några timmar med 10 Mbit. Men, ljudet/dialogen i spelet klipper ibland på slutet. Lite konstigt!? Har andra detta problem, eller är det en bug?... 14/03 Hmm efter att ha spelat igenom detta nu så fattar jag inte hur det kan vara en ursäkt för storleken. Det är ju knappt någon Audio i spelet. Man har sina standard skjuta-ljud, och lite miljö-ljud, inte mycket till dialog alls. 35GB audio, men jag vet int... 13/03 Vaa... Finns det fortfarande under 100Mbit? samtliga grannar använder 100 lina och t.o.m min stackars mobil ligger å smuttar på 70-80Mbit ibland. ^^ Nee nu börja jag sukta efter 1000 lina. 100 är lite begränsat eller så blir man lite för bekväm med 100.... 12/03 8 Hours and 10Min to go, 12/03 Det finns ju faktiskt ett till spel som bankade fram med okomprimerat ljud, Metal Gear Solid 4. Och det spelet har ju en helt otrolig ljudbild. Jag är positiv till det här, men det sagt så är Titanfall bara nästa fps som kidsen kommer spela. Inget att... 12/03 köp till extern hårddisk usb3 om ni har en sån port ser inte att detta spel skulle må så dåligt av att köra mot extern disk speciellt inte usb3 Själv kört diverse spel mot firewire800 utan större problem. har ni pc och gnäller över 50gig dags o köpa ny... 12/03 Trots okomprimerat gissar jag på runt standard kvalité då man inte behöver "over the top" för ett spel med bara larm o oljud. Att bara göra det för att spara lite kraft... http://www.johnfdoherty.com/wp-content/uploads/2011/11/double-facepalm.jpg 12/03 Någon som testat fall man kan ta bort onödiga ljud filer ? 12/03 http://kdmurray.net/wp-content/uploads/2013/06/picard-facepalm.png WTF??!! 35GB för jävla ljud. Är de helt dumma i huvudet? Vad tror de att man spelar på för skitdatorer egentligen? Ok... Jag vet att alla inte har superdatorer, men allvarligt... Komprim... 12/03 Varför ska man vara så subtil. En "kompis" hade en pörrmapp för ett par år sedan som hette Herr Eriks Porrstudio. 12/03
Skicka en rättelse