Om du är i San Francisco nästa veckan kan du testa en Linux-variant av Warface.

Åsikterna om kvalitén på #Cryteks spel varierar, men tyskarnas spelmotor Cryengine är utan tvekan kapabel att glädja våra ögon. Och i framtiden kommer den visa vad den kan på fler system än Windows – företaget meddelar att fullt Linux-stöd är på gång.

Linux-versionen av motorn kommer visas på GDC-mässan i San Francisco nästa vecka, och Crytek lovar att samma sorts fysik, ljussättning och grafik som kan avnjutas i Xbox One-exklusiva #Ryse: Son of Rome blir möjligt att åstadkomma till spel på pingvin-OS:et. Något Ryse till Linux är det däremot inte tal om, men väl en färsk version av gratisshootern #Warface och den mobila militärstrategin #The Collectables till Android (som ju är ett Linux-system) och Ios.

GDC-mässan äger rum den 19-21 mars, och vi räknar med en serie tunga spelnyheter därifrån de kommande dagarna.

Då undrar jag om du nånsin provat jockey-gtk som brukar komma förinstallerat med de flesta Ubuntu-baserade system? En enda knapptryckning för installation av senaste drivrutinen (samt automatisk uppgradering till senaste drivern i fortsättningen). Kan... 13/03 Android lika mycket Linux, som Windows Phone är Windows. Det är så jobbigt med alla bra spel som släpps till Linux nu Vill inte spela mer, men kan inte sluta! Fan ta er Crytek. :-) 13/03 windows er endast bra for att so mycket er skrivet till det, lett att installera, 99% av alla drivrutiner installeras fron ett dubbelklick av en fil man tankar hem hos tillverkarens support sida. Der slutar f'o'rdelarna. 12/03 Inte alls krångligt om det inte är väldigt exotisk hårdvara det handlar om. Oftast är det drivrutiner till Nvidia eller AMD-kort det handlar om och dem installerar man med ett par klick i Ubuntu. Dessutom blir AMDs öppna drivrutiner allt bättre och dem... 12/03 Haha, det är inte det att han säger något om windows, jag bryr mig inte om det ifall du inte kan läsa. Utan att de klagar på personerna som tycker Windows är ok. Skillnad. 12/03 Ett bra konfigurerat Windows brukar ha bra stabilitet, och så har det väl mer eller mindre varit sen folk gick över till NT-baserade system (2000, XP) istället för DOS-ditona (9x/ME). Möjligt att vissa Linux-distar skulle prestera bättre i spel om de... 12/03 För det första är jag inte någon linux fanboy, så att döma folk direkt för dom frågar en sak är rätt korkat, och jag förstår inte i såna fall vad det är med windows fanboys som inte tål att man säger en sak om windows. Herregud tillbaka till dig din clo... 12/03 Om man ska babbla Linux vs Windows så tycker jag fortfarande att Linux behöver bli mer lättanvänt. Det är ex. fortfarande krångligt att installera drivrutiner. 12/03 Ja Linux är stabilare för ingenting stödjer det och det har inte så mycket i sig, och vad menar du med "prestanda"? Att man får 20% fps mer i ett spel eller vadå? Man räknar kanske med det ja, men stämmer det i verkligheten? Och vad är det med alla Linu... 12/03 För Windows är det mest krävande och mest instabila os:et som finns. Man räknar med att linux så kan man få upp till 20% bättre prestanda. 12/03
Skicka en rättelse