Nyligen stod det klart att #Watch Dogs fått ett nytt relesedatum efter höstens försening. Den halvårslånga framflyttningen har enligt #Ubisoft använts till att polera spelet, men nu står det klart att de även fyllt på med innehåll.

"Utvecklingsteamet har jobbat hårt med att polera och finjustera Watch Dogs för att göra ett open world-spel som verkligen är minnesvärt," säger Ubisoft till VG247.com. "Samtidigt har den extra tiden låtit teamet lägga till lite extra innehåll."

Ubisoft ger inga detaljer om det nya innehållet, men att det hårda granskningsorganet Australian Classification Board höjt ändrat åldersmärkningen från MA15+ (olämpligt för personer under 15 år) till R18+ (får ej köpas, hyras eller konsumeras av personer under 18 år). Kotaku har kommit över en kopia av ett dokument från ACB och i det antyds att det kan röra sig om sexuell människohandel.

ACB säger följande:

The game contains references to sexual violence that cannot be accommodated in the MA15+ classification category, which states that “sexual violence, implied or otherwise, is not permitted.

Enligt Kotaku rör det sig om en scen där spelaren förstår att en ung kvinna utnyttjas sexuellt. Detta material har tillkommit efter att ACB först åldersmärkte spelet, och det är alltså skälet till den nya, tuffare märkningen.

I Sverige följs organisationen PEGI:s riktlinjer, och här har Watch Dogs fått rekommendationen 18 år.

Watch Dogs släpps till pc, PS4, Xbox One, PS3 och Xbox 360 den 27 maj, och senare även till Wii U.