Kopieringsskydd skippas så att du kan strömma med hdmi, för att nämna en av nyheterna.

Playstation-bloggen upplyser om att Playstation 4 får en ny firmware fylld med efterfrågade funktioner inom ett par veckor. Det handlar om att kunna spela in, redigera och dela med sig av sitt spelande till en förhoppningsvis nyfiken omvärld. Vi tar nyheterna i punktform

  • Efter firmware-uppdateringen blir det möjligt att stänga av kopieringsskyddet hdcp, vilket gör att du kan spara gameplay-filmer över hdmi-anslutning. Redaktionens video capture-enheter förbereder tackbrev till #Sony, och vi gissar att en och annan spelare gör detsamma.

  • Ett editeringsverktyg som låter dig "personifiera" dina videofilmer (vad det nu kan betyda), och spara dem till ett usb-anslutet lagringsmedium med ett tryck på kontrollens share-knapp.

  • Längre gameplay-sessioner ska kunna spelas in och delas. Oklart hur långa i nuläget.

I uppdateringar längre fram väntar utökat Twitch- och Ustream-stöd. Det blir möjligt att arkivera Twitch-sändningar så att senkomna tittare slipper sitta lottlösa. Dessa sändningar kommer köras i upplösningen 720p.

Vi har inget närmare releasedatum för firmware-uppdateringen än inom ett par veckor. Koppla på tålamodet och börja nöta de(t) spel(ande) du tänkt dela med dig till omvärlden av – du vill säkert se proffsig ut.

Vi bedömde båda konsolerna rätt utförligt i höstas. Den matchen slutade oavgjort (http://www.fz.se/artiklar/artikel/20131129/guide-playstation-4-och-xbox-one). Så partiska är vi. Vi ska inte låta bli att skriva negativa nyheter bara för att försöka hitt... 21/03 http://www.gamespot.com/articles/future-ps4-firmware-update-will-let-you-dim-dualshock-4-s-lightbar/1100-6418436/ Detta kom också med, men det påstods innan att man skulle kunna stänga av skiten helt, nu kan man bara sänka ljusstyrkan. Löjligt att de... 21/03 Sony är så jävla kassa. Bra att de försöker göra som Microsoft i varje fall. Bättre sent än aldrig. Men ja, Sony är så jäkla kassa. Det här borde egentligen inte ens vara en "grej", inte ens en artikel om det. Det ska vara en självklar grej på ett nytt... 21/03 Fan FZ ni kan ju inte sätta en bild med playknapp som artikelbild, satt å tröck några gånger på bilden innan jag insåg att det var en bild. Förövrigt väntar jag fortfarande på 3D Blu-ray stödet. 20/03 Hoppas att denna uppdatering även innebär att min PS4:a faktiskt börjar att "spara" dom SENASTE 15 minuterna när jag trycker på Share-knappen och inte några random 15 minuter från en timme tidigare. :) 20/03 http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140214195241/thelastofus/images/9/93/Riley_and_Ellie_Photo_Booth_03.png 20/03 Hade varit gött om man kunde föra över till Youtube direkt, men att ta det via en usb är ok. 20/03 Tror inte det funkar, med hade varit en fin feature om de hade implanterat det :) 20/03 Jo det går ju göra så för att titta, men om man vill ladda upp videos direkt från konsolen då? 20/03 Youtube fungerar lite till och från om man kollar via webbläsaren, har provat lite grann på min PS4:a vet dock ej vad det beror på. 20/03
Skicka en rättelse