Ett nytt utvecklingskit är på gång med högre upplösning och positionsavsläsning.

Igår presenterade #Sony sin VR-satsning till Playstation men det tog inte lång tid innan #Oculus VR kontrade - ett nytt utvecklingskit släpps redan i sommar. Det baseras på Crystal Cove-prototypen, som visades upp för några månader sedan, och har högre upplösning (1080p) samt en tillhörande kamera för att avläsa kroppens position och rörelser.

Konsumentmodellen hägrar fortfarande vid horisonten och enligt Oculus-gänget har de forfarande vissa optimeringar att göra för att nå den nivå de eftersträvar. Det innebär bland annat att uppdateringsfrekvensen ska upp till 90 hertz från nuvarande 75 i det nya headsetet. Enligt The Verge kommer också konsumentmodellen att ha en högre upplösning än 1080p.

Nedan ser du gänget bakom Mythbusters testa den nya tekniken och prata med Oculus om förändringarna. Och ja, vi beställde precis ett till redaktionen.

Fokus ligger i oändligheten, om det är korrekt term (infinity på engelska). Därför finns inte det problemet. Ja, linser. http://www.blogcdn.com/www.joystiq.com/media/2013/02/oculusrifteyecups.jpg 20/03 Hur har VR-glasögon egentligen löst problemet med att fokusera ögonen på 5cm håll? Närfokuserande linser? 20/03 Mycket möjligt! Läste någonstans att de planerar att släppa konsumentversionen "några månader senare efter DK2" (har tyvärr inte källan..) 20/03 För min del fungerade brillor kanon i Dk1..men sen har jag också runda glasögon så de fick plats bättre än vad den gemene mannens borde. 20/03 Brillor ska tydligen rymmas redan i prototyperna. I CV kommer man dessutom kunna byta ut linserna som sitter i själva Riftet för att på så vis tillskansa sig mer eller mindre plats i själva modulen (i utbyte mot små förändringar i skärpa/komfort). Har... 20/03 *gilla* 20/03 ...jo jättekul att få Dev Kit2 kanske 2-3 månader innan konsumentvarianten? ;) Nej tack. 20/03 Första batchen + barnsjukdomarna. :) Tar nog 3:e elr 4:e batchen. Men ja, det är ju HD OR man väntat på. Den lågupplösta hade man noll intresse utav. 20/03 Nån som vet om man får plats med ett par glasögon under den där eller om man kommer att kunna ha det i slutversionen? De lär ju missa en hel del människor med synfel om man inte kan ha glasögon på sig samtidigt. Är förövrigt sjukt sugen men som sagt då... 20/03 Jag har DK1 redan och hade mer än gärna beställt DK2 också om det inte vore för jag uppgraderat min dator precis. Får väl hoppas att Retail versionen inte dröjer allt för länge istället. 20/03
Skicka en rättelse