Den Android-baserade konsolen Ouya har kört med ett gratiskoncept sedan den officiella lanseringen förra sommaren. Kort och gott går det ut på att alla spel till maskinen ska vara gratis i någon form, till exempel med demoversioner eller free-to-play-modeller med mikrotransaktioner. Under årets GDC berättar Ouya-chefen Kellee Santiago att detta inte längre kommer vara obligatorisk för utvecklarna.

Hon förklarar att de har lärt sig av sina misstag och lyssnat på utvecklarna för att få till förändringen. De kommer även se över sina avtal för exklusivitet, så att det framöver kommer gå att lansera spel till pc och Ouya samtidigt. I april träder förändringarna i kraft.

Har dessvärre inte testat. Har en Xbox sladdlös med dosa med PC-stöd, tänkte jag skulle testa koppla in den till OUYA men har inte blivit av då jag lånat ut min kontroll. Får tillbaka den idag dock, så nu ger du mig en anledning att testa. Ska återkomma... 21/03 kikade in på ouyas sida och la märke till att vissa spel stödjer xbox 360 och ps3 kontroller, är det så att du kan koppla in dessa och köra med dom på vilket spel som helst eller är det bara vissa spel som går med på detta? Tänkte om jag kommer köpa mig... 21/03 Absolut, jag köpte 2 OUYA's, en till mig och en till min bror. Den min bror fick var den defekta ^^ Köper man en sprillans ny så lär den fungera bättre, absolut. 21/03 Tror säkerligen ouyas som finns nu inte har samma problem, vet ju i och för sig inte när du köpte din men. Brukar ju alltid existera dessa måndagsexemplar där i början innan dom vettigare kommer. 21/03 Jag äger en OUYA och köpte den för att huvudsakligen använda som emulator för NES, SNES och N64 - vilket den fungerar fint till. Min plan är även att utveckla till den så jag är inte direkt missnöjd med köpet, men konsolen har problem som inte borde fin... 21/03 så fort jag har en ekonomi som tillåter så kommer jag införskaffa mig en, sure den är redan billig, men att bo själv i lägenhet och leva på csn tillåter en inte precis dessa summor. 20/03 Lite tyst som i graven kring Ouya... annat än spridda rapporter om, typ, för få spel, för svag hårdvara och var det för höga priser i något mjukvarusammanhang också? Minns inte. Synd om det sket sig, men det finns säkert skäl om så var fallet. 20/03 Ahh..det var lite tråkigt att höra ju :( 20/03 Jag har inga officiella källor men en polare som är rätt insatt i programering m.m. har sagt att det inte gått speciellt bra för dom. Var i princip TowerFall Ascension som fick folk att köpa konsolen men inte så mycket mer än det. 20/03 Flopp 20/03
Skicka en rättelse