Folket bakom Mythbusters testar Oculus Rift-konkurrenten Project Morpheus.

Mythbusters-gänget driver sedan ett par år tillbaka sajten Tested.com, ett tekniknördigt internetkrypin som lattjar med allt från Lego till nya spelprylar såsom Oculus Rift och #Valves Steam-gamepad. Under veckans GDC fick de en demonstration av Sonys nyannonserade virtual reality-satsning Project Morpheus.

Headsetet har likt den nya versionen av Oculus Rift en högupplöst skärm och ir-dioder, som tillsammans med en kamera kan läsa av huvudets positionering och ge ökad inlevelse. Tekniken har varit under utveckling i 2-3 år, berättar Sonys creative director George Andreas, och det gamla vr-spöket illamående kringgås med två 1080p-upplösta lcd-skärmar (960 gånger 1080 pixlar per öga) och "väldigt, väldigt snabb framerate".

Se vad Tested.com-gänget tycker om sin första resa in i Project Morpheus-världen.

Sen när är det idiotiskt att säga sin åsikt!? Partisk, booyaa! 23/03 och det jag påpekade. Att k3m jiddrar åt andra hållet precis som fanboysen han klagar oavsett vilken sida eller universum dom kommer ifrån. 23/03 Sluta jiddra nu.. 23/03 Cortex sa att det kändes som k3m "jiddrar fast från andra hållet liksom", baserat på avsaknaden av dessa OR-dissande Sony fans i denna tråd. Mitt inlägg spelar således roll då jag menar att k3m inte nödvändigtvis "jiddrar" eftersom han kanske inte ens... 23/03 Spelar det någon roll? Hans kommentar var lika idiotisk och partisk som sony fanboysen. 23/03 Han skrev inte att de där sony fansen var på FZ-forumet. 22/03 Försökte hitta inläggen om hur mycket bättre Sony-vr kommer vara än OR men hittade inga, kan du hjälpa mig hitta dem? Känns som det är du som jiddrar fast från andra hållet liksom. 21/03 Lustigt att se sony fansen börja jiddra hur mycket bättre sony-vr kommer vara än OR. Det finns ingen chans att sonys-vr slår OR. Jag vågar t.o.m. säga så mycket att sonys-vr kommer att floppa om den endast blir kompatibel med ps4'an. 21/03 VR var en fluga på 90-talet, jag tror definitivt att den kommer att stanna den här gången. Vi har tekniken för det och stereoskopisk video har redan etablerat sig på tex. biografer. Det ligger rätt i tiden. 21/03 Bara sänka inställningar. Att så många spel har under 60fps är för att spelutvecklarna väljer att sikta på längre fps. Vi vet inte än hur ergonomisk OR kommer vara i konsumentversion. Kommer köpa båda. Mest för att till PC kommer man kunna avnjuta andra... 21/03
Skicka en rättelse