Nedläggningar av populära spelstudior, ett par katastrofala lanseringar och tveksamt nyttjande av free-to-play-modellen. #EA har kanske inte det bästa ryktet i branschen, men de har också gjort mycket gott. Det tycker i alla fall Peter Molyneux som grundande #Bullfrog Productions. EA köpte företaget 1995, och några år senare gick det under. Men det är inte EA:s fel enligt Molyneux.

– EA är inte ett ondskefullt imperium. De har gjort många bra saker för den här branschen. Men när företag köper andra företag så förändras mycket. Grundarna får mycket pengar, och det förändrar människor. Och det förändrar företaget, berättar Molyneux för Kotaku.

Han beskriver ett fenomen som han kallar för "love abuse", där EA menar väl och bara ville göra Bullfrog till ett trevligare företag. De fick ett bättre kontor och allting blev mer professionellt, vilket också förändrade företaget i grunden. Som en kulturkrock.

– När ett företag köps upp kommer det förändras. Ibland kan det göra företaget bättre. Många gånger blir det sämre, avslutar Molyneux.

Läs hela artikeln hos Kotaku

Ea ett bra företag ??? pyttsan något som förr hette Electronic Arts var ett bra bolag, då de släppte inovativa bra spel, ex mutant hockey 688attack sub, nhl 94, fifa96 mm 23/03 EA-DERAS HANDLINGAR AVSLÖJAR DERAS ORD:down: 23/03 Efter den mannens otaliga lögner, kan någon ens lita på något som Molyneux säger? 23/03 Kan inte se att 150 kr skulle kunna kallas överpris? Likaså skulle jag personligen anse att de ca 1000 jag betalt för BF4 + premium har varit värt det med tanke på att jag spelat ca 400h än så länge vilket skulle motsvara 2,50 kr/h och fortsätter sjunka... 23/03 Säga vad man vill om EA, men de räddade Bioware från att gå under och det är jag evigt tacksam för! 23/03 EA idag är inte samma företag, Electronic Arts gjorde och utgav många bra spel och gick från en liten utgivare till en av de största. Hade jag vetat då det jag vet idag hade jag kanske inte köpt några spel alls från dem. Deras framgång idag kommer av... 23/03 *med min bästa, gnälliga, "tonåringsröst"* Men ååhh, det började ju precis bli roligt ju;) Tackar för upprensningen. Ontopic; jag brukar ha svårt för Molyneux (trots alla underbara spel han gjort) men håller med om mycket av det han säger. EA har gjort... 23/03 EA är utan tvekan ett av de värsta företagen inom spelindustrin, en industri jag ägnat i stort sett hela mitt liv åt. Så när jag ser hur utveckare efter utvecklare går från de bästa till att bli en i mängden eller sämre samt jag ser spel som jag anser... 23/03 Rensade en hel del off-topic inlägg. Skapa en tråd i forumet om huruvida Systembolaget är ett "ondskefullt imperium" eller ej istället. 23/03 http://s7.postimg.org/ewtk7gmsr/Thread_Derailed.jpg 23/03
Skicka en rättelse