Nedläggningar av populära spelstudior, ett par katastrofala lanseringar och tveksamt nyttjande av free-to-play-modellen. #EA har kanske inte det bästa ryktet i branschen, men de har också gjort mycket gott. Det tycker i alla fall Peter Molyneux som grundande #Bullfrog Productions. EA köpte företaget 1995, och några år senare gick det under. Men det är inte EA:s fel enligt Molyneux.

– EA är inte ett ondskefullt imperium. De har gjort många bra saker för den här branschen. Men när företag köper andra företag så förändras mycket. Grundarna får mycket pengar, och det förändrar människor. Och det förändrar företaget, berättar Molyneux för Kotaku.

Han beskriver ett fenomen som han kallar för "love abuse", där EA menar väl och bara ville göra Bullfrog till ett trevligare företag. De fick ett bättre kontor och allting blev mer professionellt, vilket också förändrade företaget i grunden. Som en kulturkrock.

– När ett företag köps upp kommer det förändras. Ibland kan det göra företaget bättre. Många gånger blir det sämre, avslutar Molyneux.

Läs hela artikeln hos Kotaku