Det är tacksamt att intervjua Peter Molyneux, speldesignern som troligen citerats flest gånger i spelbranschen genom åren men som aldrig spär ut sina åsikter. När han nyligen pratade med Computer and Video Games kom den blomstrande indievågen på tal. Inte för att Molyneux själv bytt storbolag mot intim studio, snarare för att han tror att framgångarna inte kommer att hålla i sig.

– Jag tror inte att indie kommer att dominera de kommande fem åren - sådana saker går i cykler, precis som i musikbranschen. Det finns tider då punk är stort och sen har du tider när allt är producerat. Njut av den här tiden, för den kommer ofrånkomligen att vara kort.

Molyneux tror helt enkelt att många indiestudios kommer att lockas av riskkapital men dessa pengar ställer också krav på dem. Såsom styrelsemöten där investerare försöker påverka innehållet utifrån rådande trender, vilket dödar innovation och kreativitet. Det är bara få utvecklare som träffar den riktiga guldådran och inte behöver bry sig om hur deras löner ska finansieras.