"Oculus har möjligheten att skapa den mest sociala plattformen någonsin" säger Mark Zuckerberg.

Oculus Rifts historia har kantats av överraskningar, höjda ögonbryn och oväntade händelser. Först drog de in mer pengar än någon kunde ha anat på Kickstarter. Sedan övergav John Carmack företaget han var med och #grundade för att få jobba heltid med virtual reality. Inatt nåddes vi av nyheten att Facebook har köpt #Oculus VR.

– Mobiler är dagens plattform och nu gör vi oss redo för framtidens plattformar. Oculus har möjligheten att skapa den mest sociala plattformen någonsin och förändra hur vi jobbar, leker och kommunicerar med varandra.

Så skriver Mark Zuckerberg i pressmeddelandet där det också står klart att prislappen var tung. Närmare 12,8 miljarder kronor köper Facebook Oculus för, där närmare en fjärdedel är kontanter och resten är aktier i det förvärvande företaget.

Reaktionerna från spelutvecklare har varit blandade. Markus "notch" Persson var väldigt tydlig med sin åsikt om affären på Twitter:

– Vi pratade om att kanske göra en version av Minecraft för Oculus. Jag ställde precis in den dealen. Facebook ger mig kalla kårar.

Rami Ismail, indieutvecklaren bakom bland annat #Ridiculous Fisching, är något mer positiv:

– Det är bra nyheter för VR. Oculus behöver verkligen finnas i den allmänna uppfattningen och alternativ börjar redan dyka upp.

Hur allt detta påverkar framtiden för Oculus återstår att se. I affären fanns också en bonus på närmare 2 miljarder kronor om vissa milstolpar uppnås. Förhoppningsvis innebär det att Oculus Rift verkligen släpps på en bred front och med det spelstöd som behövs för att en ny produkt ska lyckas.

Jag hatar facebook, känner mig sviken för att de har köpt upp det MEN Det sägs att det kommer bli billigare och göras fortare så det kanske är inte så dumt ändå :/ 29/03 "chefspositionER" aaahaa så du har flera släktingar inom facebook och de berättar företags hemligheter till dig, satsa på aktier så blir du förmodligen miljonär -_______- 29/03 Önsketänkande som sagt. Jag står fast vid att ara skeptiskt och säga "vi får se" För övrigt så har jag betydligt större insyn i hur facebook opererar än både dig och majoriteten här eftersom att jag har nära släktingar med chefspositioner på facebook... 28/03 Ingen hyllar köpet, men många säger att det KAN vara bra och att det inte finns en anledning att vara bekymrad just pga det är facebook. Med facebook som marknadsförare kommer detta slå igenom totalt, VR kommer bli framtidens gajming, pga facebook kan... 28/03 Varför? Spelmarknaden är bland de sista marknaderna där konsumenterna har verklig makt! Men medlöpare som dig tjänar gladeligen överheten, varken det gäller nazister eller kommunister, så man där och leker bror duktig och slänger sig med nedlåtande komm... 27/03 En piss i ansiktet på en människa som är nere för räkning och som precis blivit bedragen av sin bror med frugan! Så bör alla som finansierade deras uppstart känna! Inget fel med att sälja sitt företag, inte alls. Jag unnar alla med goda idéer att fortsä... 27/03 https://www.youtube.com/embed/v1-Ip4bzAdo 26/03 Men snälla nån - det är vad de (Oculus VR) hittills levererat. Vem säger att den visionen de har måste vara huggen i sten för all framtid? De hade en vision för den överskådliga framtiden, en vision som byggde på vissa omständigheter och situationer,... 26/03 http://www.polygon.com/2014/3/26/5549890/supermarket-giant-tesco-looking-into-oculus-rift-to-change-consumer 26/03 Jag kan hålla med till viss del. Men... Jag tycker att man ska tänka på att det är i första hand teknologin som Facebook är ute efter, och att den sedan när den är färdig, förhoppningsvis, implementeras på olika sätt på olika marknader. Så just den vers... 26/03
Skicka en rättelse