Spelbranschen reagerar på Facebooks köp av Oculus Rift

Nej, det är inte första april idag. Facebook har köpt #Oculus VR och reaktionerna från såväl gamers som spelutvecklare och utgivare lät inte vänta på sig. Markus Persson var snabbt tydlig med att den eventuella Oculus Rift-versionen av #Minecraft lades ner på momangen och i ett längre blogginlägg förklarar han sin reaktion:

– Missförstå mig inte, VR är inte dåligt för socialt [spelande]. Faktum är att jag tror att den sociala biten kan bli den största delen av VR. Att kunna sitta i ett virtuell vardagsrum och se din väns avatar? Jobbmöten? Virtuella biografer där du verkligen kan känna att du ser på en film med en vän sju tidszoner ifrån dig? Men jag vill inte arbeta med det sociala, jag vill jobba med spel.

När Oculus VR-grundaren Palmer Luckey pratade med Polygon om uppköpet var han tydlig med att företaget skulle fortsätta att vara oberoende. Han menade också att de nu skulle kunna fokusera på spelen till headsetet och framförallt kunna sälja det till ett ännu billigare pris.

– Det finns saker du kan göra med högar av pengar och ett företag värt 640 miljarder i ryggen som du omöjligen kan göra när du är oberoende, menade Palmer.

Wall Street Journal pratade med Oculus VR-chefen Brendan Iribe inatt och medan han haft en dialog med Mark Zuckerberg sedan förra året kom affären på tal först för 1,5 veckor sedan. Deras krav var att fortfarande få vara oberoende samtidigt som Facebook skulle investera i plattformen. Enligt Iribe gick Zuckerberg med på villkoren och parterna kunde därför avsluta förhandlingarna snabbt.

Den övriga branschen har inte varit blyga med sina åsikter och här följer ett gäng tweets från framstående personer, däribland John Carmack.

Finns andra tillverkare till VR är OR, vilken just blev helt ointressant. FB kan slick fuktig getpung i mina ögon. 27/03 För facebook ? hahahahahahaha Är du seriös xD 27/03 Jaha då kan man ge upp denna produkten då....:( 26/03 Nej så klart inte för fb är eeevviiiiilllll......... även om man inte har FB .... lol 26/03 Aaah för USH att ha en oled skärm med eventuella 4k upplösning. Low latency motion tracking samt mycket MYCKET annat teknik godis i ett par OR... Men håller med, Nu när oculus rift o FB har gått ihop så är det så klart man vill ha cashen tebax. För alla... 26/03 Se nu för fan till och betala tillbaka alla som stödde detta på kickstarter med sina surt förvärvade pengar. 2 miljarder är löjligt, för en sådan skitsak, får se hur mkt som går till donationer, produktioner, design och ARBETSTILLFÄLLEN som inte är förl... 26/03 hahah så jävla mycket cry babys här på fz alltså. Kan ju fan tro att det är 90% 12 åringar som sitter här o gråter o whinar. JA oculus har gått ihop med facebook, betyder det att du MÅSTE använda facebook för att få använda oculus ? NEJ Betyder det att... 26/03 ...en kommentar som sagts tusentals gånger redan om O.R....finns till och med en fake reklam för O.R som enbart bygger på sex temat. 26/03 Om jag inte minns fel så har valve utvecklat en prototyp som sopade mattan med OR dev kit 1. Sedan gick de ut och sa att de inte skulle tillverka egna utan stödja OR. Kanske kommer de på andra tankar nu, tror dock att det i sådana fall beror lite på hur... 26/03 någon msåte la säga det antar ja...cyber sex kommer få en helt ny innebörd 26/03
Skicka en rättelse