Facebooks välkända användargränssnitt sägs komma till Oculus Rift. Tummen upp?

Det var under gårdagskvällen som bomben briserade: Facebook köper Oculus Rift. Nu hävdar New York Times att virtual reality-maskinen kommer stöpas om rejält och få både en Facebook-logo och den sociala nätverkstjänstens användargränssnitt.

Den anonyma källan säger sig ha verkat nära den omsusade dealen mellan de två företagen. Den spär också på den oro många känner inför tanken att Oculus Rift ska bli en maskin dränkt i sociala nätverksfunktioner och en tillhörande lavin av reklam.

Ett av branschens tunga namn, Markus Persson, var en av dem som fick kalla fötter. Alla eventuella planer om en Oculus Rift-version av #Minecraft ställdes omedelbart in.

https://www.youtube.com/embed/scJY2djSVVo 27/03 Nej jag säger inte att de kommer förstöra, jag säger att de kanske förstör, jag är bara orolig. Facebook har jag liksom aldrig förknippat med hardcore gaming direkt, och för mig är VR på den här nivån hardcore. 27/03 Du utgår från att beslutsfattare på Facebook alltid tar kloka beslut. Alla här delar inte den bilden av Facebook. 27/03 Facebook har inte förstört ngt av det man köpt tidigare. Finns ingen anledning att tro att de ska börja nu. Vad är det för fel på folk? Varför tror folk det värsta alltid? Sätt er i facebooks situation och tänk lite. Facebook har ingenting att vinna på... 27/03 Fan, ända sedan TV-programmet Sajber på 90-talet visade dåtidens VR i ett avsnitt så har man dreglat över det Nu när det äntligen såg lovande ut att komma igång på riktigt så kanske fejjan förstör allt :(? 27/03 Jo, jag har sett, om inte hela så delar av den texten förut. Jag har personlig erfarenhet av vad som händer när ett amerikanskt företag köper upp ett annat företag och sånna här utfästelser är (tyvärr) inte värda speciellt mycket när nästa kvartalsrappo... 27/03 Även om det skulle vara så att FB inte påverkar Oculus nu kommer det inte fortgå i all framtid. När FB ser chans att tjäna pengar genom att peka ut en riktning kommer dom göra det. Kanske inte om ett eller två år men det kommer. 27/03 MatsDahlgren, ta och kolla in länken ovanför ditt senaste inlägg. Där finns ett uttalande. Denna del är ganska viktig. 27/03 Men skriv inte "helt oberoende" om du inte menar det just HELT oberoende! Jag hoppas verkligen att utvecklingen av Rift för spelmarknaden får fortsätta utan EA-liknande inblandning MEN jag är djupt oroad av att det är just fejsbok som går in. Finansieri... 27/03 Folk som är oroliga borde ta och läsa uttalandet på reddit: http://www.reddit.com/r/oculus/comments/21cy9n/the_future_of_vr/cgby5hj?context=3 27/03
Skicka en rättelse