#Telltale har tagit sig an sina lukrativa licenser på olika vis. The Walking Dead är en slags sidohistoria med mestadels nya karaktärer, Back to the Future är en rak uppföljare medan The Wolf Among Us tar vid tjugo år innan serieförlagan.

I vilket fack kan vi sortera in Game of Thrones? Det blir åtminstone ingen berättelse som utspelar sig innan böckerna och tv-serien, säger Telltales vd Dan Connors.

– Det blir ingen prequel. Tv-serien ger oss en tidslinje, men den här världen är stor. Det är så mycket som händer och så mycket av stor betydelse. Varje beslut kung Joffrey fattar påverkar så många människor. Serien gör ett fantastiskt jobb med att tolka George R. R. Martins arbete, och den ger i sin tur ett enormt uppslagsverk av kunskap om vad varumärket handlar om. Det är en dröm att sitta ner och fråga sig: "Var är vår plats i världen?" Den bjuder upp till så mycket utforskande.

Av uttalandet att döma låter en sidohistoria, i stil med The Walking Dead, inte som en alltför djärv gissning. Om Telltale ska ha utrymme för valmöjligheterna de gjort sig kända för kan det vara rätt väg att gå. Kanske kan vi ändå hoppas på ikoniska inhopp?

Vi vet inte mycket om spelet. Men vad vi vet är att första avsnittet släpps någon gång i år och att detta bara är början: Telltales deal med HBO spänner över flera år.