Facebook köper Oculus Rift för nästan 13 miljarder kronor. Och i en rykande färsk pod talar FZ och PC Gamer ut.

I natt briserade bomben: Facebook köper köper Oculus Rift. Reaktionerna från diverse speljättar lät inte vänta på sig: Notch gav nyheten kalla handen, fick kalla fötter och lade därmed ner alla eventuella planer på att göra #Minecraft till Oculus Rift. Han tycker Facebook är rätt "creepy". En del höll med honom, andra var mer positiva. Rami Ismail, mannen bakom indiesuccén Ridiculous Fishing sa så här: "Bra nyheter för VR. Oculus behöver verkligen finnas i den allmänna uppfattningen".

Och detta är ju en diskussion som FZ inte vill – eller ens kan – hålla sig utanför. Vi måste få prata ut. Därför strålade chefredaktör Joakim Bennet och redaktör Calle Johansson Sundelius samman med PC Gamers redaktionschef Thomas "Tveskägg" Petersson. De diskuterar och dissikerar det vi hittills fått veta i en färsk podcast.

Satans jävla helvete, kan inte lyssna på podden mer än 3-4 minuter innan Vimeo-spelaren kraschar min grafikkortsdrivrutin och låser hela datorn. Priset man få betala för att köra betadrivrutiner med Mantle-stöd.... 30/03 Jag hoppas bara att jag inte måste ha ett facebook-konto för att använda oculus rift. 28/03 "man bara vill sätta i ansiktet" - Calle 2014 huehuehue Jag saknade ämnet kickstarter, att flertalet individer har bidragit med stora summor. Som nu riskerar bli ett projekt där man fokuserar på fruit ninja VR 2000, inte battlefield VR. Marknadmässigt... 27/03 Lägg ner sarkasmen. Jag känner faktist bara ett ytterst fåtal människor. Då menar jag att jag känner de. Att jag sedan umgås med fler, men som jag inte känner. Är en annan sak. 27/03 91% av alla människor har en IQ lägre än 120, att du dessutom vet hur hög iq "alla du känner" har är fantastiskt! 27/03 Det finns ju inget som säger att Oculus inte kommer att fortsätta att vara för gaming. Perspektivet för Facebook ligger förmodligen längre framåt i tiden och rent framgångsmässigt har jag svårt att se Oculus lyckas som en renodlat spelprodukt. Filmtitta... 27/03 Jag respekterar FZ redaktionens åsikt i dessa dystra tider men låt mig säga det här: Oculus finansierades av GAMERS för att vara våran PC gaming VR teknik. Den skapades för PC gaming!! Nu har Facebook och de stora bolagen snott våra baby, precis som EA... 27/03 Jag håller med dig. Det hela är skrattretande egentligen. Alla som jag känner som facebookar har lägre IQ än 120, och flertalet människor ligger under det, och det är de som också är konsumenter av all möjlig skit, bl.a. FB och Idol och andra skitsaker. 27/03 Underbart att se hur FZ redaktionen trollar folk med sin jävla bild. 27/03 Kul att du tycker det. Se även ovan gällande rss-flöde. 26/03
Skicka en rättelse