Investerare verkar inte helt nöjda över det sociala nätverkets vr-drömmar.

Gårdagens stora nyhet om att #Facebook köpt #Oculus VR för 12,8 miljarder kronor togs inte väl emot på börsmarknaden. Facebooks aktievärde sjönk under dagen med 7 % vilket många tolkar som att investerare i det sociala nätverket känner sig osäkra gällande nyttan i satsa på virtual reality.

Gamerinformers skribent känner sig också orolig inför de kommande dagarna när mindre snabbfotande institut ska avgöra huruvida de ska behålla sina fondvärden i Facebook.

Ja det var ju det jag skrev också. Det är inte förän då marknaden kommer bli tillräckligt stor. Jag tror dock det tar mer än ett par år då den stora massan har gått ifrån PC till plattor och telefoner istället så kanske om 5-10 år. 28/03 Ja med dagens priser ja. Men med den kontinuerliga prisminskningen och prestandaökningen på datorer år efter år räcker det med att vänta ett par år så är systemet billigt nog för en massmarknad. 28/03 Har för mig att kostanden för DK ligger på gränsen för vad tillverkningen av enheten kostar. Därför lär dom inte tjäna pengar på sälja OR utan mer på det man får ut senare, om dom nu inte börjar sälja den för skyhöga priser. 27/03 Karma. 27/03 Det är en mycket begränsad marknad initialt. Det kommer krävas en hög kostnad för att kunna använda OR vettigt. Upplösningen på själva hjälmen lär hamna på 1440p och för att det ska funka bra måste du ha hårdvara som klarar minst 72fps och vill du då... 27/03 Har väl inte så mycket med Occulus Rift som sådant att göra utan mer om att aktieägarna inte litar nog på att Facebook faktiskt kommer göra något med detta som ger vinst i slutändan. 2 Miljarder dollar är en rätt saftig investering oavsett värdet på köp... 27/03 Skumt, Occulus Rift känns som en pryl som kommer sälja väldigt bra, aktierna borde väl gå upp i så fall? 27/03 Hahaha helt rätt, alla gillar inte att suga på berget mark! 27/03 Varför? De kommer ju fortfarande tjäna pengar på VR. Ett företag kan finnas tillgänglig på fler marknader än bara ett och behöver verkligen inte vara beroende av varandra. Eller ska man börja oroa sig redan nu att Samsung Galaxy S6 kommer innehålla ett... 27/03 Då lär ju snarare fb-aktien gå ner ännu mer när aktieägarna inser att Mark pungat ut 2 miljarder för något som inte har med fb att göra. 27/03
Skicka en rättelse