Trots ihärdiga rykten var det många som blev överraskade när #Sony presenterade Project Morpheus på GDC förra veckan. Tillsammans med Facebooks generösa uppköp av #Oculus Rift råder det ingen tvekan om att virtual reality kommer att vara en het trend de kommande åren. Sonys studiochef berättar dock att det först och främst är indieutvecklare som omfamnat den nya tekniken medan traditionella spelmakare är mer försiktiga.

I en intervju med Polygon förklarar han att det gamla gardet i spelbranschen är betydligt mer avvaktande inför virtual reality, de har svårt att få ihop den ekonomiska kalkylen, medan indiescenen är mer "vi gillar det, vi gör det!". Han menar också att tanken "hur kan jag porta det här spelet till vr" är fel infallsvinkel, man borde istället tänka "hur kan vi skapa något unikt för den här tekniken".

Sonys redan starka satsning på indiespel känns därför som en intressant kombination med deras vr-drömmar. Och som sagt, det råder igen tvekan om de närmaste åren kommer att vara väldigt spännande för virtual reality-fantaster.