Oculus VR föväntade sig att vissa kärnfans skulle ifrågasätta dem för Facebook-affären. Men de hade aldrig kunnat föreställa sig den massiva kritikerstorm som blossade upp.

När Facebook köpte virtual reality-maskinen Oculus Rift vaknade dess kreatörer upp till en ny slags verklighet. I den är de inte längre brett hyllade utan, om du tillåter en hårddragning, hårt kritiserade. Nate Mitchell, vice president, för produkten hade inte kunnat föreställa sig den dramatiska scenförvandlingen.

– Vi förväntade oss negativa reaktioner, särskilt från kärn-communityt. Men bortom den förväntade vi oss positiva reaktioner.

Så blev det inte men Mitchell säger att han redan ser att vinden vänder igen.

– I takt med att folket smälter nyheten och funderar på den kan du se hur Twitter och Reddit svänger.

Facebook köpte Oculus Rift för nästan 13 miljarder kronor, vilket fick många branschmänniskor att reagera. Merparten av FZ-läsarna var till en början inte särskilt positiva och FZ-redaktionen kunde givetvis inte låta bli att spela in en pod där vi analyserar, diskuterar och dissikerar Oculus-bomben.

Ja, FB kommer utveckla virtual facebook world eller liknande för OR där man kan traska runt i VR och umgås med sina IRL polare... precis som man kan göra, du vet, IRL.... Köp hem en pizza, sätt på dig din OR och du kan sitta på restaurang och käka pizza... 31/03 Yahoo gjorde några små ändringar och la till lite reklam och intresset för geocities minskade tills det dog ut helt och tjänsten lades ned. 30/03 Korrigerad. Väldigt få sociala forum lever kvar en längre tid. Grejen är att de är gratis och att kunder har inget incitament att vara lojala mot produkten när identiska och lika gratis produkter finns bara ett musklick bort = Det kan svänga över en nat... 30/03 13% är i vad vi traditionellt skulle kalla för den köpstarkaste gruppen av 50-64 åringar, 17% är i 30-49 som får ses som den näst köpstarkaste. 13% motsvarar drygt 20 miljoner aktiva användare. Och då menar du att det inte går att hitta trender bland... 29/03 Jag förstår inte det resonemanget alls. Kickstarter är till för att vanliga svenssons ska kunna skänka pengar till projekt man tror på och som man vill ska få en framtid. Om sedan det projektet får sådan framgång att de blir uppköpta av en superjätte... 29/03 Sociala vanor på nätet representerar inte den köpstarkaste gruppen. Den gruppen är inte på twitter kan jag meddela dig. Och för att slå igenom på en marknad måste du slå igenom dom köpstarka grupperna. 29/03 Skepsis har definitivt framkommit nu, men ärligt talat tjänar ingen på att pre-emptivt bojkotta Rift bara på grund av detta. Jag tycker det enda rimliga är att vänta tills efter release och se exakt vad för implikationer detta haft. 29/03 Hipsters, extremfeminister är knappast de som sysslar med data-mining, utan det är primärt företag och andra större institutioner. Det skickas i genomsnitt 500 miljoner tweets per dag! Dessa tweets handlar om allt ifrån söta kattungar till data mining... 29/03 Detta är den enda kritiken som är värd nåt. Att dom har en produkt på grund av andra människor som dom nu själva tar vinsten från. Egentligen så borde dom som investerat inte bara få pengarna tillbaka utan dom borde få en del av kakan. 29/03 För hipsters, extremfeminister och utrikesministrar ja. För andra normala människor, nej. 29/03
Skicka en rättelse