Michael Abrash arbetar som head of research and development hos #Valve, där han bland annat jobbat med företagets satsning på virtual reality-teknik. Nu återförenas Abrash med sin forna kollega John Carmack, när han lämnar Valve för att istället hoppa på VR-tåget hos Oculus.

– Att Facebook köpte Oculus betyder att VR kommer hända. Resurserna och det långsiktliga engagemanget som Facebook tillhandahåller ger Oculus vad som krävs för att lösa svåra problem runt VR – och några av dem är riktigt svåra. Jag förväntar mig att kunna spendera resten av min karriär på att driva VR så långt jag bara kan, berättar Abrash.

Han har stort förtroende för tekniken och tror att det kommer bli den största förändringen som han någonsin sett i branschen, samtidigt som han betonar att han sett väldigt mycket de senaste 57 åren. Läs mer om Abrash tankar i ett blogginlägg.

Det har varit en vecka späckad med VR-nyheter sedan vi fick veta att Facebook köper Oculus Rift. Vi har hört vad den svenska spelbranschen tycker om affären, och tillsammans med PC Gamer knåpade vi ihop en podcast där ni hör chefredaktör Joakim Bennet, redaktör Calle Johansson Sundelius och PC Gamers redaktionschef Thomas "Tveskägg" Petersson diskutera ämnet. Missa inte heller dagens krönika av Thomas Arnroth – Varför Oculus-köpet svider.