Bethesda och Zenimax Online var överens om betalningsmodellen. Men de förstår att den inte är för alla.

Klockan klämtar för #The Elder Scrolls Online. På fredag slås portarna äntligen upp till online-Tamriel. Pete Hines, marknadschef på #Bethesda, har tidigare berättat varför mmo-rollspelet har månadsavgift. Nu förklarar han att beslutet för betalningsmodellen var ömsesidigt mellan utgivarna Bethesda och utvecklarna #Zenimax Online.

– Vi pratade länge om det. Jag har oroat mig, men jag oroar mig för allting. Det är mitt jobb att oroa mig. Men i slutändan tycker jag det är rätt beslut för rätt syften.

Hines resonerar att om spelet lyckas eller fallerar inte beror på vad andra onlinerollspel har gjort tidigare, utan hänger på vad de själva gör nu och i framtiden

– Om vi levererar innehåll som spelarna vill se kommer de säga: "Detta är otroligt, jag har sjukt kul, de nya grejerna är värda mina pengar och jag njuter". Då fungerar prenumerationsmodellen. Men om vi lägger in saker som inte slår väl ut har vi problem.

Alla kommer inte stanna kvar

Hines förstår att alla spelare inte kommer stanna kvar. Han räknar med att många kommer ta sig an äventyret på andra sätt än de luttrade mmo-rävarna.

– Du kan köpa det, spela skiten ur det under fyra veckor och sedan säga: "Jag är färdig! Jag gjorde allt jag ville göra; en mängd singleplayer-grejer, en mängd PVP, och nu sticker jag!" Då kommer du lämna spelet, prenumerationen är irrelevant. Inträdespriset är därför exakt det samma som vilket annat pc-spel som helst. Du behöver inte betala för prenumerationen förrän dina trettio dagar är över.

FZ:s mmo-räv Mattias Frost kommer leverera en fyllig recension redan på fredag. Däremot kommer han lägga ytterligare dagar och nätter innan den slutgiltiga recensionen komplett med betyg släpps lös.

Jag är inget stort fan av F2P....spelade Star Wars Galaxies i en massa år - väl värt "hyran" - betalar man en avgift är ju devs piskade att leverera, liksom.. SWTOR verkade bra, köpte CE från start, men fick tunnel vision trots en del nya ide'er i spele... 06/04 Man ska inte spelat det som ett tvättäkta Elder Scrolls spe för då blir man besviken, de är två helt olika spel i min mening. 05/04 är massiv fan av alla elder scrolls-spelen och har testat detta. men jag anser inte att det är värt månadsavgift. 04/04 Smaken är som baken, helt klart :). Lär inte ses i Tamriel då! 02/04 Trodde det var ett April skämt... =/ 02/04 Den erfarenheten jag själv haft av spelet är ett dussintal timmar, huruvida man kan definiera det som "att räcka" är en annan sak - jag känner själv stora "no no"-varningar väldigt snart efter jag satt mig ner med spelet. Man kan börja med att säga att... 02/04 Alltid kul med nya mmo, men som vanligt så har jag svårt att se hur de ska kunna lyckas, verkar inte vara något nytt under solen. Tilläggas ska att jag har inte spelat Betan men följt med andra som gjort det och intrycket är inte upplyftande. Att t ex... 02/04 Gillar spelet o stödjer helt klart månadskostnad och dessutom hjälper det till att hålla borta en del troll. Inte alla men en del :) 02/04 Det känns som om folk i vanlig ordning har tagit BETAn för ett demo, vilket har gjort att dom baserat hela uppfattningen på en buggig, halvfärdig variant där varken quester, animationer eller annat varit helt klara än. Trist att se dom säga "spelet suge... 02/04 Vad är det som inte håller god kvalité ? *Du har grymma röstskådespelare, F * Fightingen känns responsiv och PvP-zonen är smäll-fläskig!( tar 30 minuter att ta sig från början till slut och du springer rakt över. * Världen är helt jävla underbar. * Stör... 02/04
Skicka en rättelse